Молоді качани кукурудзи їдять, мабуть, усім, а особливо дітям. Зазвичай їх їдять звареними та з сіллю.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПроте шеф-кухар Андрій Величко запропонував такі варіанти, від яких просто можна проковтнути язика. Про те, як правильно їсти молоду кукурудзу, Андрій Величко пише на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук. Він також ділиться правильним способом її варіння.
"Молода кукурудза. Як треба їсти. Як варити? Я розповім, як це роблю я. Перше. Купую жовту, або мармурову - ту що двох кольорів - білого і жовтого. Купувати в листі свіжому та не підсохлому. А перед відварюванням зняти це листя, половиною вистелити дно каструлі, в якій варитимете. Потім укласти кукурудзу. Якщо трохи не влазить - можна обрізати один край. Добре, коли вона молода, це не складно зробити ножем.", - розповідає шеф-кухар.
Далі кукурудзу потрібно накрити другою половиною листя, залити водою та поставити на повільний вогонь. Якщо вона спливає - притиснути тарілкою і накрити кришкою. Більшість сортів кукурудзи вже за 7-10 хвилин кипіння будуть готові. Заберіть із вогню та тримайте її у воді. Їсти можна через 15-20 хвилин.
Як і з чим їсти молоду відварену кукурудзу:
- З травневою бринзою. Особливо якщо овеча. Натерти на дрібну тертку і посипати гарячу кукурудзу.
- Із сіллю. А якщо сіль – то тонкі кристали з Ессексу, де добувають мальдонську сіль, то ще краще.
- З вершковим маслом та яскравою сіллю (суміш морської солі та бессарабських спецій). Масло має бути холодним.
- Молода кукурудза на грилі. З сирним (творожним) соусом.
- Кукурудза та сир з пліснявою. Наприклад, горгонзола або будь-який солоний сир із блакитною пліснявою.
- Кукурудза з соусом песто. Або з будь-яким іншим соусом із подрібнених у блендері або ступці трав, спецій та олії.
- З ікровою сіллю. Насичений смак сушеної ікри та солодкий смак молодої кукурудзи – це саме те, що він рекомендує скуштувати.
Нагадаємо, що наші бабусі боялися так варити кукурудзу: потрібне пакування молока, смак не описати словами.
Раніше ми повідомляли, як приготувати соковиті овочеві котлети з баклажанів: знахідка для тих, хто не їсть м'ясо.