Молоді качани кукурудзи їдять, мабуть, усім, а особливо дітям. Зазвичай їх їдять звареними та з сіллю.

Проте шеф-кухар Андрій Величко запропонував такі варіанти, від яких просто можна проковтнути язика. Про те, як правильно їсти молоду кукурудзу, Андрій Величко пише на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук. Він також ділиться правильним способом її варіння.

Молода кукурудза, facebook.com/velichkoandrew
Молода кукурудза, facebook.com/velichkoandrew

"Молода кукурудза. Як треба їсти. Як варити? Я розповім, як це роблю я. Перше. Купую жовту, або мармурову - ту що двох кольорів - білого і жовтого. Купувати в листі свіжому та не підсохлому. А перед відварюванням зняти це листя, половиною вистелити дно каструлі, в якій варитимете. Потім укласти кукурудзу. Якщо трохи не влазить - можна обрізати один край. Добре, коли вона молода, це не складно зробити ножем.", - розповідає шеф-кухар. Андрій Величко

Далі кукурудзу потрібно накрити другою половиною листя, залити водою та поставити на повільний вогонь. Якщо вона спливає - притиснути тарілкою і накрити кришкою. Більшість сортів кукурудзи вже за 7-10 хвилин кипіння будуть готові. Заберіть із вогню та тримайте її у воді. Їсти можна через 15-20 хвилин.

Популярні новини зараз
Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити
Показати ще

Молода кукурудза, facebook.com/velichkoandrew
Молода кукурудза, facebook.com/velichkoandrew

Як і з чим їсти молоду відварену кукурудзу:

  1. З травневою бринзою. Особливо якщо овеча. Натерти на дрібну тертку і посипати гарячу кукурудзу.
  2. Із сіллю. А якщо сіль – то тонкі кристали з Ессексу, де добувають мальдонську сіль, то ще краще.
  3. З вершковим маслом та яскравою сіллю (суміш морської солі та бессарабських спецій). Масло має бути холодним.
  4. Молода кукурудза на грилі. З сирним (творожним) соусом.
  5. Кукурудза та сир з пліснявою. Наприклад, горгонзола або будь-який солоний сир із блакитною пліснявою.
  6. Кукурудза з соусом песто. Або з будь-яким іншим соусом із подрібнених у блендері або ступці трав, спецій та олії.
  7. З ікровою сіллю. Насичений смак сушеної ікри та солодкий смак молодої кукурудзи – це саме те, що він рекомендує скуштувати.

Молода кукурудза, facebook.com/velichkoandrew
Молода кукурудза, facebook.com/velichkoandrew

Нагадаємо, що наші бабусі боялися так варити кукурудзу: потрібне пакування молока, смак не описати словами.

Раніше ми повідомляли, як приготувати соковиті овочеві котлети з баклажанів: знахідка для тих, хто не їсть м'ясо.