Торт "П'яна вишня" – один із найсмачніших десертів родом із дитинства. Але приготувати його вдома вдало – це не така й проста задача. Найголовніше – зробити вдале тісто для бісквіта, причому він має бути шоколадним.

Торт "П'яна вишня", скріншот: YouTube
Торт "П'яна вишня", скріншот: YouTube

Торт "П'яна вишня"

  • Варене згущене молоко - 370 г
  • Сметана 25% - 500 г
  • Шоколад - 50 г
  • Вино червоне напівсолодке - 150 мл
  • Консервована, заморожена або свіжа вишня - 300 г
  • Яйця - 5 шт.
  • Цукор - 160 г

Торт "П'яна вишня", скріншот: YouTube
Торт "П'яна вишня", скріншот: YouTube

  • Борошно - 150 г
  • Какао - 30 гр.
  • Ванільний цукор - 1 пак.
  • Сіль - щіпка
  • Розпушувач - 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  • Вишню залити вином або будь-яким іншим алкоголем, дати настоятися в холодильнику ніч.
  • Збити яйця, цукор і щіпку солі до збільшення у 2-3 рази. Додати борошно, какао і розпушувач. Форму для випічки застелити пергаментом, випікати при 180-190 градусах до готовності. Готовий бісквіт остудити. Зрізати з нього верхівку, вирізати м'якоть, залишаючи 1,5-2 см бортиків. М'якоть подрібнити в крихту.

Торт "П'яна вишня", скріншот: YouTube
Торт "П'яна вишня", скріншот: YouTube

  • Сметану збити зі згущеним молоком. Частина крему і бісквітної крихти відкласти для прикраси. Решту крихту змішати з кремом і додати проціджену вишню.
  • Основу для торта можна додатково просочити алкоголем, який ви злили з вишні.
  • Приготовлений крем викладаємо в коробочку з бісквіту. Зверху накриваємо другим коржем.
  • Торт прикрасити кремом і обсипати крихтою. За бажанням можна також прикрасити шоколадною крихтою. Готовий торт відправити в холодильник на ніч для просочення.

Нагадаємо, просто додайте це до борщу і станете королем кухні: рецепт, за яким захочеться готувати завжди.

Популярні новини зараз
Зимовий перерахунок пенсій: хто з січня отримуватиме більше грошей Польські банки можуть почати перевірку карток українців ПриватБанк змінив правила грошових переказів Заступник голови одеської податкової Хандусенко всього за кілька років став мільйонером
Показати ще

Раніше ми повідомляли, що не варіть кукурудзу, а посмажте на багатті: простий рецепт від улюбленця всіх жінок з "МастерШеф".