Торт "П'яна вишня" – один із найсмачніших десертів родом із дитинства. Але приготувати його вдома вдало – це не така й проста задача. Найголовніше – зробити вдале тісто для бісквіта, причому він має бути шоколадним.

Торт "П'яна вишня", скріншот: YouTube
Торт "П'яна вишня", скріншот: YouTube

Торт "П'яна вишня"

  • Варене згущене молоко - 370 г
  • Сметана 25% - 500 г
  • Шоколад - 50 г
  • Вино червоне напівсолодке - 150 мл
  • Консервована, заморожена або свіжа вишня - 300 г
  • Яйця - 5 шт.
  • Цукор - 160 г

Торт "П'яна вишня", скріншот: YouTube
Торт "П'яна вишня", скріншот: YouTube

  • Борошно - 150 г
  • Какао - 30 гр.
  • Ванільний цукор - 1 пак.
  • Сіль - щіпка
  • Розпушувач - 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  • Вишню залити вином або будь-яким іншим алкоголем, дати настоятися в холодильнику ніч.
  • Збити яйця, цукор і щіпку солі до збільшення у 2-3 рази. Додати борошно, какао і розпушувач. Форму для випічки застелити пергаментом, випікати при 180-190 градусах до готовності. Готовий бісквіт остудити. Зрізати з нього верхівку, вирізати м'якоть, залишаючи 1,5-2 см бортиків. М'якоть подрібнити в крихту.

Торт "П'яна вишня", скріншот: YouTube
Торт "П'яна вишня", скріншот: YouTube

  • Сметану збити зі згущеним молоком. Частина крему і бісквітної крихти відкласти для прикраси. Решту крихту змішати з кремом і додати проціджену вишню.
  • Основу для торта можна додатково просочити алкоголем, який ви злили з вишні.
  • Приготовлений крем викладаємо в коробочку з бісквіту. Зверху накриваємо другим коржем.
  • Торт прикрасити кремом і обсипати крихтою. За бажанням можна також прикрасити шоколадною крихтою. Готовий торт відправити в холодильник на ніч для просочення.

Нагадаємо, просто додайте це до борщу і станете королем кухні: рецепт, за яким захочеться готувати завжди.

Популярні новини зараз
Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть Потрібна повна заміна: Vodafone нагадав важливе правило для 4G
Показати ще

Раніше ми повідомляли, що не варіть кукурудзу, а посмажте на багатті: простий рецепт від улюбленця всіх жінок з "МастерШеф".