Якщо ви вже закрили огірки з помідорами, настав час приступати до наступних овочів, адже такі заготівлі стануть у нагоді в холодну пору року.

Так, "зіркою" цього рецепту є баклажани, які необхідно буде нафарширувати пікантним часничком та залити томатною заправкою. Це дуже смачна закуска, яку обов'язково оцінять гості та сім'я взимку.

Фаршировані баклажани, фото sovkusom
Фаршировані баклажани, фото sovkusom

Інгредієнти:

  • Помідор 2 кг
  • Баклажан 2 кг
  • Оливкова олія 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Часник 1 головка
  • Соняшникова олія 50 мл

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Влаштувався на роботу — забудь про ТЦК: юрист роз’яснив несподівану норму для призовників Головне за 7 червня: українцям скасовують виплати, ТЦК відмовляються від "бусифікації", а українцям підняли тарифи "ТЦК треба розпустити": нардеп пропонує альтернативну мобілізацію - що хочуть змінити Всі посилки блокуватимуть: Нова пошта вводить жорсткі обмеження з червня
Показати ще

Промиваємо баклажани, видаляємо плодоніжки. Заливаємо холодною водою та залишаємо на 15 хвилин при кімнатній температурі. Ретельно промиваємо помідори, очищаємо від шкірки. Нарізаємо помідори довільними шматочками та пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо їх за допомогою блендера.

Переливаємо томатну суміш у сотейник. Вливаємо оливкову олію та додаємо сіль. Добре все перемішуємо. Підігріваємо суміш із помідорів. З появою перших бульбашок прибираємо її з плити.
На кожному баклажані робимо поздовжній надріз, не доходячи до верхнього та нижнього країв. Очищаємо часник. Фаршируємо їм баклажани. Викладаємо синеньки часником вниз на лист, застелений пекарським папером. Змащуємо їх олією і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Розкладаємо запечені баклажани зі стерилізованих банків. Заливаємо їх гарячою томатною сумішшю. Щільно закриваємо банки кришками. Залишаємо їх остигати на кухні.

Нагадаємо, найсмачніша заправка для борщу, яка економить багато часу: рецепт, який попросить свекруху або теща