Капуста - криниця вітамінів для холодної пори року. Взимку вона може стати чудовою альтернативою привізним овочам, оскільки процес закваски капусти не руйнує вітаміни.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКвашену капусту можна їсти як закуску, а також готувати з нею інші страви - борщ, суп, квашену тушковану капусту, пиріг, салати і подавати до м'яса. У капусту часто додають журавлину для додаткової кислинки.
А ось мед і яблуко напевно багато хто з вас не здогадався б додати. Однак, як виявилося, це дуже смачно, при цьому рецепт дуже простий.
Інгредієнти на 10 порцій:
- капуста білокачанна – 1 кг;
- морква – 1 шт.;
- яблуко – 1 шт.;
- сіль – 1 ст. л.;
- мед – 1,5 ст. л.;
- вода – 1 л.
- Вимийте капусту, очистіть моркву. Наріжте овочі, перемішайте та утрамбуйте у банку. Яблуко очистіть. Наріжте його дрібними скибочками, додайте в банку.
- Для маринаду закип'ятіть у каструлі воду, посоліть, додайте мед. Все добре перемішайте.
- Розмістіть маринад у банку. Залишіть капусту за кімнатної температури в три дні. Періодично куштуйте капусту, щоб вона не гірчила. Закривати банку можна, коли на поверхні утворюватиметься біла піна.
Раніше ми писали про те, що не просто смачно, а ще й корисно: рецепт домашнього морозива, яке не дасть вам постаріти
Як повідомляв Знай.ua, найсмачніша кукурудза за 5 хвилин: після цього лайфхака варити її більше ніколи не будете
Також портал Знай.ua писав, що найкращий сніданок для літнього ранку: готуємо кабачкові оладки з сиром буквально за 10 хвилин