Поласувати смачною солодкою кукурудзою можна і вдома – нічого складного чи таємничого у її приготуванні немає.

Для найпростішого рецепту соковитої кукурудзи знадобиться лише вода, сіль, каструля та 20 хвилин часу. Тому приготуємо ідеальну кукурудзу вдома!

Що знадобиться:

  • Декілька качанчиків молодої кукурудзи;
  • вода

Готову кукурудзу мазатимемо вершковим маслом і посипатим сіллю.

Скрін, відео YouTube Кукурудза
Скрін, відео YouTube Кукурудза

Популярні новини зараз
Багатодітних батьків чекають у ТЦК: уникнути мобілізації стало складніше "Не будь слабаком...": батько найняв повію для 13-річного сина, хлопчик знайшов вихід Школярів переведуть на новий формат: навчатися класами більше не будуть Перші снігопади: українців попередили про погоду
Показати ще

Як готувати:

Початки молодої кукурудзи чистимо, проте лушпиння і «волосся» з них не викидаємо! Листя і "волосся" складаємо на дно каструлі, в якій готуватимемо качани. На цю підстилку кладемо нашу кукурудзу.

Якщо качани надто великі і не вміщаються у вибраний посуд, їх можна поламати – на смак і соковитість це жодним чином не впливатиме.

Скрін, відео YouTube Кукурудза
Скрін, відео YouTube Кукурудза

Секрет:

Якщо заливати кукурудзу холодною водою, вона стане твердою та несмачною. Щоб зернятка залишилися м'якими, качани заливають окропом. Деякі радять притиснути кукурудзу ґнотом, проте це не обов'язково.

Варити кукурудзу 15-20 хвилин, після чого залишити у воді ще на годинку, щоб набратися аромату та смаку.

Подавати з олією та сіллю. Також можна спробувати додати готову кукурудзу плавлений сир (рідкий). У салатах та закусках кукурудза з плавленим сиром поєднується ідеально, так що ризикніть і ні краплі не пошкодуєте.

Кукурудза на молоці, скріншот: YouTube
Кукурудза на молоці, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що хрускіт буде чути за кілометр, а смак - зведе з розуму: рецепт квашеної капусти з 2 секретними інгредієнтами.

Раніше ми повідомляли про найкращий сніданок для літнього ранку: готуємо оладки кабачків з сиром буквально за 10 хвилин.