Літо - це час не лише для консервації, а й смачної випічки із сезонних фруктів, зокрема, з абрикосу. Кулинарам пропонують приготувати солодку бабку, яка точно нікого не залишить байдужим.

Бабка з абрикосами виходить дуже ароматною та смачною, при цьому її приготування зовсім нескладне. Рецепт підказали на порталі shuba.

Абрикоси, фото smak.ua
Абрикоси, фото smak.ua

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне 400 г
  • Маргарин 150 гр
  • Згущене молоко 200 г
  • Розпушувач 12 г
  • Цукор ванільний 10 г
  • Абрикоси 200 г
  • Цукати 50 гр
  • Вода 50 мл

Для глазурі:

Популярні новини зараз
Багатодітних батьків чекають у ТЦК: уникнути мобілізації стало складніше Хто з чоловіків справді важливий для економіки: починається аудит "броней" Повістки поштовим листом: ТЦК поставило новий ультиматум На місяць по 4500: українцям готують нову соцдопомогу, але від дечого доведеться відмовитися
Показати ще
  • Молоко 100 мл
  • Цукрова пудра 200 г

Процес приготування:

  1. Нагрійте духовку до 170ºC. Абрикоси помийте, розділіть навпіл, виберіть кісточки, а м'якоть наріжте шматочками.
  2. Маргарин кімнатної температури збийте зі згущеним молоком у пухку масу. Поступово додайте просіяне з розпушувачем борошно, воду і перемішайте. Додати шматочки абрикосів і замісити тісто.
  3. Форму для кексу змастіть маргарином, викладіть тісто і випікайте 40 хвилин. Дайте трохи охолоне, потім переверніть на блюдо.
  4. Для глазурі закип'ятіть молоко, поступово додавайте цукрову пудру та збивайте міксером 5 хвилин. Теплою глазур'ю полийте зверху бабку та посипте цукатами.

Раніше ми писали про те, що найкращий освіжаючий напій у спеку: як приготувати морс із чорної смородини всього з 4 інгредієнтів

Як повідомляв Знай.ua, солодка та ароматна кукурудза, як на морі: що додати до качанів крім солі, щоб смак збожеволів

Також портал Знай.ua писав, що інші способи більше не визнаєте: рецепт хрустких консервованих огірків із гірчицею на зиму