Молоді огірочки завжди активно йдуть у закатки, а ось з переростками часто виникають питання. Однак не варто довго ламати голову, приступайте до приготування закуски на зиму.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОгірки, що переросли, вже жорсткіші і менш хрусткі, але для закуски цілком пригодяться. Рецепт максимально простий. Їм поділилася кулінарна блогерка на своєму Youtube- каналі.
Інгредієнти:
- Огірки — 1 кг;
- Цибуля — 300 гр;
- Морква — 300 гр;
- Солодкий перець — 300 гр;
- Помідори — 300 гр;
- Томатна паста — 60 гр. (1 ст. л. з гіркою);
- Часник — 2-3 зубчики;
- Рафінована соняшникова олія — 70 мл;
- Сіль — 20 гр. (1 ст. л. без гірки);
- Цукор — 40 гр. (2 ст. л. без гірки);
- Чорний мелений перець — 0,5 ч. л.;
- Оцет 9% — 15 мл (1 неповна ст. л.).
Приготування:
- Почніть з очищення огірків від шкірки та великих насіння. Потім наріжте їх дрібними кубиками. Також поріжте цибулю, а морквину натріть на тертці;
- Приготуйте огірки, присоливши їх трохи і залишивши, щоб пустили сік. Потім видавіть зайву рідину, відкинувши їх на сито на 15-20 хвилин;
- Солодкий перець та помідори пропустіть через м'ясорубку. Додайте в цю суміш томатну пасту;
- Підсмажте цибулю та морквину на олії. Додайте огірки. Томіть на середньому вогні приблизно 20-25 хвилин;
- Потім влийте томатно-перцевий соус, додайте сіль та цукор. Томіть протягом ще 30 хвилин, поки ікра не досягне бажаної густоти. За 5 хвилин до готовності додайте часник, спеції, оцет і продовжуйте тушкувати ще 5 хвилин;
- Розлийте ікру в гарячі стерилізовані банки, закрийте кришками і зберігайте до зими.
Нагадаємо, банановий пиріг на сковорідці до чаю: рецепт, який можна куштувати навіть на газовій плиті.
Раніше ми писали про те, що найсмачніша кукурудза за 5 хвилин: після цього лайфхака варити її більше ніколи не будете
Як повідомляв Знай.ua, справиться навіть дитина: простий рецепт ніжного чізкейку "Зебра" з чорницею