Молоді огірочки завжди активно йдуть у закатки, а ось з переростками часто виникають питання. Однак не варто довго ламати голову, приступайте до приготування закуски на зиму.

Огірки, що переросли, вже жорсткіші і менш хрусткі, але для закуски цілком пригодяться. Рецепт максимально простий. Їм поділилася кулінарна блогерка на своєму Youtube- каналі.

Закуска з огірків, скріншот
Закуска з огірків, скріншот

Інгредієнти:

  • Огірки — 1 кг;
  • Цибуля — 300 гр;
  • Морква — 300 гр;
  • Солодкий перець — 300 гр;
  • Помідори — 300 гр;
  • Томатна паста — 60 гр. (1 ст. л. з гіркою);
  • Часник — 2-3 зубчики;
  • Рафінована соняшникова олія — 70 мл;
  • Сіль — 20 гр. (1 ст. л. без гірки);
  • Цукор — 40 гр. (2 ст. л. без гірки);
  • Чорний мелений перець — 0,5 ч. л.;
  • Оцет 9% — 15 мл (1 неповна ст. л.).

Приготування:

Популярні новини зараз
Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав
Показати ще
  1. Почніть з очищення огірків від шкірки та великих насіння. Потім наріжте їх дрібними кубиками. Також поріжте цибулю, а морквину натріть на тертці;
  2. Приготуйте огірки, присоливши їх трохи і залишивши, щоб пустили сік. Потім видавіть зайву рідину, відкинувши їх на сито на 15-20 хвилин;
  3. Солодкий перець та помідори пропустіть через м'ясорубку. Додайте в цю суміш томатну пасту;
  4. Підсмажте цибулю та морквину на олії. Додайте огірки. Томіть на середньому вогні приблизно 20-25 хвилин;
  5. Потім влийте томатно-перцевий соус, додайте сіль та цукор. Томіть протягом ще 30 хвилин, поки ікра не досягне бажаної густоти. За 5 хвилин до готовності додайте часник, спеції, оцет і продовжуйте тушкувати ще 5 хвилин;
  6. Розлийте ікру в гарячі стерилізовані банки, закрийте кришками і зберігайте до зими.

Нагадаємо, банановий пиріг на сковорідці до чаю: рецепт, який можна куштувати навіть на газовій плиті.

Раніше ми писали про те, що найсмачніша кукурудза за 5 хвилин: після цього лайфхака варити її більше ніколи не будете

Як повідомляв Знай.ua, справиться навіть дитина: простий рецепт ніжного чізкейку "Зебра" з чорницею