У серпні на українців чекає одразу багато свят: це і 3 Спаси, і День Незалежності України, і очікуваний наступ ЗСУ.

Звичайно, вживати алкоголь – це не дуже здорово, але в розумних межах та ще й якісний – не забороняється. А чи не хочете ви спробувати щось незвичайне і те, що зможете приготувати самі?

Домашня горілка з ароматом мандарину схожа на магазинні аналоги "Фінляндія" та "Абсолют" за органолептичними властивостями. Прозора, з легкими мандариновими нотками та гарантовано не містить хімічних добавок.

Мандарин
Мандарин

Для приготування знадобиться найпростіший самогонний апарат, щоб дистилювати настій, горілка - 1 літр і 10 мандаринів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Показати ще

Весь процес починається з миття мандаринів у гарячій воді, потім їх потрібно витерти насухо паперовими рушниками, що дозволить позбутися консерванту. Далі слід ножем чи чисткою для овочів зняти з мандаринів цедру (жовту частину шкірки без білої м'якоті). Очищені ж плоди можна використовувати з іншою метою.

Цедру скласти в ємність для наполягання та влити алкогольну основу, яку згодом герметично закрити. Суміш потрібно наполягати 5 днів у темному місці з кімнатною температурою та раз на добу струшувати. Настій потрібно процідити через марлю, а цедру віджати насухо.

Нас цікавить прозорий напій з легкими мандариновими нотками, тому знадобиться перегонка, яка починається з розведення настою водою до 18-20% об. (на кожен літр горілки додати 1,2 л води) та перегнати її на класичному самогонному апараті.

Згодом перші 30-40 мл на кожен літр доданої горілки потрібно зібрати окремо, адже в цій фракції міститься багато ефірних олій. Відбирати продукт слід до падіння фортеці в струмені нижче 20% об. А в кінці потрібно виміряти міцність одержаної горілки, розбавити водою до 40-45% об. і перелити у скляну ємність, яку потім герметично закрити.

Рідина залишається в холодильнику протягом 2-3 днів для стабілізації смаку, а щоб отримати прозорий лікер - достатньо використовувати цукровий сироп для розведення замість води.

Мандаринівка (Мандаринова горілка), фото: Знай.ua
Мандаринівка (Мандаринова горілка), фото: Знай.ua

Нагадаємо, що робити з огірками, що переросли: смачна закуска на зиму в банках, яку можна їсти ложками.

Раніше ми повідомляли про літній вінегрет зі свіжим огірком, щавлем та молодою картоплею: ​​простий рецепт на вечерю.

Також, інші способи більше не визнаєте: рецепт хрустких консервованих огірків з гірчицею на зиму.