Поки сезон абрикосів в Україні в самому розпалі, необхідно не упускати моменти вдосталь наїстися корисним фруктом.

А якщо свіжі плоди вже не лізуть, варення закручено, то можна приготувати ароматний пиріг. Цей рецепт дуже простий і не вимагає великих фінансових вкладень, адже найпотрібніше – абрикоси – вже є.

Абрикосовий пиріг, фото: Знай.ua
Абрикосовий пиріг, фото: Знай.ua

Інгредієнти:
- 3 яйця;
- 1 склянка (250гр) борошна;
- півсклянки цукру;
- Дрібка соди + лимонний сік.

Для начинки:
- приблизно півкіло абрикосів;
- півсклянки цукру;
- щіпка кориці;
- агар-агар 5г.

Популярні новини зараз
Астронавт повернувся з космосу і розкрив "брехню", в якій живе Людство Гороскоп на тиждень 15-21 липня для всіх знаків Зодіаку: здійснення бажань Риб, відсутність зв'язку Скорпіонів та радість Раків Для українців вигадали нові платіжки: тарифи не підніматимуть, але платити доведеться більше Тарифи на воду різко підняли: скільки коштуватиме куб, ціни по областях
Показати ще

Абрикоси, скріншот: YouTube
Абрикоси, скріншот: YouTube

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Духовку розігріваємо до 180 С. Яйця збити з цукром у густу піну, поступово додати|добавляти| муку|борошно| і в самому кінці додати|добавляти| соду гашену лимонним соком. Перелити тісто у форму. Випікаємо 25-30 хв.
  2. У цей час готуємо абрикосовий шар. Абрикоси помити, очистити від кісточки та порізати на половинки. Покласти абрикоси в сотейник, додати|добавляти| цукор і на повільному вогні помішуючи довести до кипіння.
  3. Варіть абрикоси до розм'якшення. Насамкінець додайте корицю і всипте агар-агар дощиком. Дайте прокипіти масі.
  4. Виливаємо абрикосову начинку на корж і забираємо пиріг, щоб він охолонув.

абрикосовий пиріг, скріншот з відео
абрикосовий пиріг, скріншот з відео

Нагадаємо, що знала б раніше, готувала б завжди: рецепт консервованих помідорів із кабачками "Сатурни".

Раніше ми повідомляли, що робити з огірками, що переросли: смачна закуска на зиму в банках, яку можна їсти ложками.

Також не зайвим буде рецепт чорничного наливу без горілки - всього три інгредієнти.