Деякі люди не можуть уявити собі сніданок без солодкого, але сирники та млинці швидко набридають. Для таких випадків ідеально підійде рецепт омлету з сезонною чорницею.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- 100 г борошна пшеничного;
- 100 мл молока;
- 3 шт. курячих яєць;
- 2 ст. л. цукру;
- 0,2 ч. л. солі;
- 2 ст. л. вершкового масла;
- 100 г чорниці;
- Цукрова пудра на смак.
Як приготувати:
У миску насипте борошно, додайте молоко і добре перемішайте в однорідну масу. Додайте|добавляйте| жовтки яєць (білки залишайте окремо), цукор і знову все перемішайте.
Окремо збийте яєчні білки з невеликою щіпкою солі до міцної піни. Додайте ці білки в жовткову суміш та обережно перемішайте ложкою. Розігрійте сковороду з вершковим маслом, розподіліть по всій поверхні сковороди. Влийте масу для омлету на розігріту сковороду та розрівняйте по всій поверхні.
Смажте на повільному вогні близько 5 хвилин або поки омлет не підрум'яниться знизу. Потім переверніть лопаткою омлет на інший бік (розірвати омлет на великі шматочки). Перевернувши приблизно через 2 хвилини смаження, наріжте більші шматочки на менші. Потім переверніть шматочки омлету і обсмажте з іншого боку, доки вся маса не застигне (приблизно 2 хвилини).
Готовий омлет перекладіть на тарілку, посипте цукровою пудрою і додайте свіжу чорницю. Якщо у вас є полуниця, додайте її. Можете збити блендером цукрову пудру, полуницю та чорницю – тоді отримаєте смачний солодкий соус до омлету.
Нагадаємо, що робити з огірками, що переросли: смачна закуска на зиму в банках, яку можна їсти ложками
Раніше ми писали про те, що ароматна мандаринівка замість звичної медовухи: рецепт на віки, який точно сподобається
Як повідомляв Знай.ua, голодним точно ніхто не піде: рецепт смачного крем-супу з кабачків із грінками