Окрім заготівель на зиму, з баклажанів можна приготувати безліч смаколиків, зокрема кекси. Вони виходять насиченими та ситними, при цьому рецепт максимально простий.

З рецептом кексів з баклажанів впорається навіть недосвідчений кулінар, адже жодних особливих навичок не потрібно мати. Подавати таку випічку слід із томатним соусом чи сметаною, так смачніше. І не варто забувати, що баклажани – це дуже корисно.

Баклажани, скріншот
Баклажани, скріншот

Інгредієнти для приготування кексів:

  • баклажани – 1 шт.
  • сирок (творожний) – 220 гр.
  • борошно – 3 ст.л.
  • яйце – 1 шт.
  • вода - 70 мл.
  • часник – 1-2 зуб.
  • твердий сир – 40 гр.
  • зелений базилік (свіжий) – 4-5 листків
  • сіль та перець за смаком

Рецепт:

Популярні новини зараз
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
Показати ще

Баклажан нарізати кубиком, часник дрібно подрібнити ножем. Обсмажити часник на олії, додати баклажан, обсмажити 2-3 хвилини. Додати воду, сіль, перець та тушкувати під кришкою до повної готовності.

Злегка остудити і перекласти у відповідну чашу, розім'яти за допомогою вилки однорідний стан.

Додати сирок, яйце, сіль, перець, подрібнений базилік, твердий сир нарізаний кубиком, борошно. Добре перемішати все. Спробувати. Якщо все влаштовує, форми для запікання змастити вершковим маслом та викласти баклажанну масу. Випікати в розігрітій духовці за 180°С, 25 хвилин.

Нагадаємо, що робити з огірками, що переросли: смачна закуска на зиму в банках, яку можна їсти ложками

Раніше ми писали про те, чому ви варите сосиски неправильно - дуже багато хто робить цю банальну помилку, яка "руйнує" все

Як повідомляв Знай.ua, знала б раніше, готувала б завжди: рецепт консервованих помідорів з кабачками "Сатурни"