Окрім заготівель на зиму, з баклажанів можна приготувати безліч смаколиків, зокрема кекси. Вони виходять насиченими та ситними, при цьому рецепт максимально простий.

З рецептом кексів з баклажанів впорається навіть недосвідчений кулінар, адже жодних особливих навичок не потрібно мати. Подавати таку випічку слід із томатним соусом чи сметаною, так смачніше. І не варто забувати, що баклажани – це дуже корисно.

Баклажани, скріншот
Баклажани, скріншот

Інгредієнти для приготування кексів:

  • баклажани – 1 шт.
  • сирок (творожний) – 220 гр.
  • борошно – 3 ст.л.
  • яйце – 1 шт.
  • вода - 70 мл.
  • часник – 1-2 зуб.
  • твердий сир – 40 гр.
  • зелений базилік (свіжий) – 4-5 листків
  • сіль та перець за смаком

Рецепт:

Популярні новини зараз
"Не будь слабаком...": батько найняв повію для 13-річного сина, хлопчик знайшов вихід Школярів переведуть на новий формат: навчатися класами більше не будуть Хто з чоловіків справді важливий для економіки: починається аудит "броней" Перші снігопади: українців попередили про погоду
Показати ще

Баклажан нарізати кубиком, часник дрібно подрібнити ножем. Обсмажити часник на олії, додати баклажан, обсмажити 2-3 хвилини. Додати воду, сіль, перець та тушкувати під кришкою до повної готовності.

Злегка остудити і перекласти у відповідну чашу, розім'яти за допомогою вилки однорідний стан.

Додати сирок, яйце, сіль, перець, подрібнений базилік, твердий сир нарізаний кубиком, борошно. Добре перемішати все. Спробувати. Якщо все влаштовує, форми для запікання змастити вершковим маслом та викласти баклажанну масу. Випікати в розігрітій духовці за 180°С, 25 хвилин.

Нагадаємо, що робити з огірками, що переросли: смачна закуска на зиму в банках, яку можна їсти ложками

Раніше ми писали про те, чому ви варите сосиски неправильно - дуже багато хто робить цю банальну помилку, яка "руйнує" все

Як повідомляв Знай.ua, знала б раніше, готувала б завжди: рецепт консервованих помідорів з кабачками "Сатурни"