У приготуванні сирників дуже важливо вибрати правильний сир, який не розтікається по сковороді, але не буде занадто сухим.

Звичайно, у кожного є свій, можливо навіть фірмовий, рецепт сирників, але спробувати щось нове не забороняється. Тим більше, коли в Україні сезон фруктів, які ідеально поєднуються із цією стравою на сніданок.

Пропонуємо нашим читачам ознайомитись із рецептом сирників в елементарному сметанному соусі.

Сирники, фото: ZAXID.NET
Сирники, фото: ZAXID.NET

Інгредієнти:

  • Сир - 400 гр.
  • Жовток яйця – 2 шт.
  • Рисове борошно - 40 гр.
  • Вершки 20% - 250 гр.
  • Згущене молоко - 70 гр.
  • Яйце - 1 шт.
  • Лимон - 1/2 цедри

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Сир протерти через сито (брати однорідний пастоподібний, без зайвої рідини), додати до нього інші інгредієнти, змішати.
2. На припиленій мукою поверхні сформувати сирники.
3. Обсмажити на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії з двох сторін до золотистої скоринки. 4. Для соусу змішати
всі інгредієнти (цедру натирати самостійно, покупну не додавайте, інакше дасть гіркоту).
5. Духовку розігрійте до 180 °, покладіть сирники у форму, залийте соусом і заберіть в духовку на 15 хвилин.

Популярні новини зараз
Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Показати ще

Сирники, фото: Знай.ua
Сирники, фото: Знай.ua

Нагадаємо, що скоро в Україну прийдуть холоди і терміново буде потрібний пиріг: рецепт абрикосового, як у бабусі.

Раніше ми повідомляли, що спробуйте зробити хоча б одну баночку – не пошкодуєте: рецепт консервації цілих груш на зиму.

Також не зайвою буде ароматна мандаринівка замість звичної медовухи: рецепт на віки, який точно сподобається.