Під час літнього сезону багато хто любить варити цукрову кукурудзу, але іноді не вистачає сил, щоб з'їсти її всю. У таких випадках можна подбати про запаси на холодну зиму та законсервувати пару баночок.

Кукурудза молочна і зовсім молода не годиться, як і стара. Обирайте невеликі качани з потемнілими, але не сухими хвостиками, з зернами блідо-жовтого кольору, в середині яких ще не утворилася характерна вм'ятинка. Окрім продуктів, також не забудьте підготувати банки з кришками та контейнери для заморожування.

Кукурудза, фото: Знай.ua
Кукурудза, фото: Знай.ua

Інгредієнти:

  • сира кукурудза в початках – 20 шт.
  • сіль – 1,5 чайної ложки
  • цукор – 4-5 ст.л.
  • оцет столовий 9% - 2 ст.л.
  • вода – 1 л.

Як законсервувати кукурудзу:

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Початки очистіть від зеленого листя, помийте, помістіть у контейнер для заморожування та відправте в морозильну камеру на ніч. Вранці дістаньте та розморозьте при кімнатній температурі. Переморожування кукурудзяного зерна зробить його більш ніжним, соковитим та пружним. Після повного розморожування гострим ножем зріжте зерна максимально близько до початку.

Зерна складіть у каструлю і проваріть 15-20 хвилин. Солити під час варіння не потрібно. Після закінчення варіння злийте воду і процідіть в окрему каструльку - на ній варитимемо розсіл. У 1 літр такого відвару додайте цукор, сіль та оцет. Прокип'ятіть маринад 5 хвилин.

Зерна кукурудзи розкладете по банках, не досипаючи до верху 2 см. Залийте маринадом і закрийте кришками (не закочуйте). Банки з вмістом поставте в каструлю з водою так, щоб вода доходила до половини банки і стерилізуйте щонайменше 45 хвилин. Після закінчення стерилізації закатайте банки звичним способом і залиште до повного остигання при кімнатній температурі, перевернутими догори дном.

Нагадаємо, для тих, хто любить солодке на сніданок: рецепт смачного омлету з чорницею за 15 хвилин

Раніше ми писали, рецепт фрикадельок з індички, які ви приготуєте не раз: гриби та вершки зроблять свою справу

Як повідомляв Знай.ua, точно не відрізніть від дорогого італійського: рецепт чорничного вина, яке порадує вже через 3 місяці