Дуже важливо зробити достатньо смачних заготівель влітку, щоб можна було насолоджуватися ними взимку, коли ціни на овочі та фрукти в супермаркетах зашкалюють. Зокрема, однією з найпопулярніших є консервація огірків.

Саме гірчиця надає огірками щільності і протягом усього періоду зберігання вони залишаються дуже хрусткими.

Гірчичний порошок, кадр з відео
Гірчичний порошок, кадр з відео

Інгредієнти на 3-літрову банку:

  • Огірки
  • Сіль 2,5 столові ложки
  • Гірчичний порошок 1 столова ложка
  • Чорний мелений перець 1 столова ложка
  • Часник 6-9 зубчиків
  • Парасолі кропу

Огірки ретельно промийте від пилу та бруду під проточною водою. Якщо є можливість, залиште їх у холодній воді на 6-8 годин. Часник очистіть від шкірки та пропустіть через прес.

Популярні новини зараз
Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Банки добре вимийте та просушіть. На дно кожної банки покладіть парасольки кропу, а поверхню покрийте огірками.

Додайте 2,5 столові ложки солі і залийте водою. Далі в банку додайте гірчицю та залийте її знову водою. Потім покладіть чорний мелений перець та подрібнений часник (2-3 зубчики на кожну банку). Залийте водою до верху і закрийте капроновою кришкою.

Відберіть кожну банку і ретельно потрясіть кілька хвилин, щоб сіль та гірчиця розчинилися у воді та не осіли на дно. Залишіть банки з квашеними огірками за кімнатної температури на кілька годин, потім перенесіть у прохолодне місце для зберігання до зими.

Нагадаємо, ідеальний рецепт найсмачніших голубців без грама м'яса: гості навіть не здогадаються

Раніше ми писали, куряча грудка, капуста, сухарики: рецепт простого, але дуже смачного салату

Як повідомляв Знай.ua, королівське полуничне варення для особливих випадків: простий рецепт, який точно розповісте дітям