Не всі кулінари беруться за консервацію через складність рецептів. Однак є заготівлі, приготування яких не займає багато часу і практично не потребує зусиль.

Одна з таких заготівель - джем зі зливи з волоськими горіхами. Простіше рецепту ви точно не бачили, тому що він складається всього з 3 етапів. Звичайно, потрібно не забути заздалегідь підготувати банки, але і це не так вже й складно. Раніше ми ділилися способами стерилізації. Для цього можна використовувати окріп, духовку або марганцівку.

Джем зі слив та горіхів. Скріншот з YouTube
Джем зі слив та горіхів. Скріншот з YouTube

Сливовий джем з волоськими горіхами виходить дуже смачним. Ви подякуєте собі взимку, якщо приготуєте його зараз, поки сезон ще дозволяє.

Що знадобиться з інгредієнтів:

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще
  • 1 кг зливи
  • 100 г волоських горіхів
  • 1,2 склянки води
  • 900 г цукру

Процес приготування, покроковий рецепт:

  1. Горіхи попередньо залити окропом хвилин на 10, тому що розпарені вони краще вберуть в себе сироп.
  2. Зі злив видалити кісточки, додати води і зварити до розм'якшення (хвилин 10). Потім додати цукор і горіхи, варити до готовності на маленькому вогні при помішуванні ще хвилин 40.
  3. Гарячий джем розлити по стерилізованих банках і закрити.

Раніше ми писали про те, що додайте краплю меду, горіхів і родзинок для смаку: як приготувати неймовірні морквяні мафіни всього за три кроки

Як повідомляв Знай.ua, як приготувати чудові сирні булочки з чорною смородиною: навіть бабуся позаздрить такій випічці

Також портал Знай.ua писав, що бюджетний рецепт на всі випадки життя: як приготувати смачну запіканку з кабачками та рисом.