Багато людей хоча б раз зіштовхувалися з необхідністю щось собі приготувати.

Найбанальніше з цього — зварити кашу, сосиски, заварити мивіну, зробити бутерброд тощо. Десь на цьому рівні знаходяться і пельмені, а також інші напівфабрикати. Але якщо сказати, що більшість не вміють правильно варити пельмені... а все через те, що людям здається, ніби їх потрібно кидати в киплячу воду.

Тісто на пельмені, скріншот з відео
Тісто на пельмені, скріншот з відео

Пельмені злипаються, розварюються, втрачають свій насичений смак, а через те, що заморожений продукт потрібно кидати у воду, коли вона тільки доходить до кипіння. Тому що таким чином ми отримуємо луснуті пельмені. Злипаються вони, оскільки крохмаль на поверхні тіста склеюється.

Дуже важлива порада – спробуйте довести заморожені пельмені до нормальної температури – замочіть їх у воді на кілька хвилин. Якщо ви не хочете морочитися з цим процесом, тоді кидайте заморожені пельмені у воду, температура якої не більше 50 градусів, просто додайте під час варіння трохи холодної води і температура стане рівномірною.

Популярні новини зараз
Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Такі платіжки тільки в кошмарах сняться: скільки віддамо за газ і світло цього літа Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити
Показати ще

Пельмені, фото: Знай.ua
Пельмені, фото: Знай.ua

Є навіть спеціальний алгоритм дій, щоб ваші пельмені вийшли шедевральними – беремо каструлю 1,5-2 літри води, кілька лаврових листочків, горошин перцю, сіль до смаку. Вода доходить до потрібної температури, висипаємо відразу всі пельмені, постійно їх перемішуйте, щоби не злиплися. Варити 5-10 хвилин, перекладайте в друшляк. Готово.

Нагадаємо, буде соковитою, смачною і точно не зіпсується: як заморозити кукурудзу на зиму – два способи

Як повідомляв "Знай.uа", п'єте чай і заганяєте отруту: печінка попрощається з вами, якщо ви продовжите це робити

Знай.uа писав, сезон динь у самому розпалі: як правильно вибрати смакота