Сезон груш зараз у самому розпалі. Солодкі та соковиті плоди можна знайти на будь-якому ринку чи супермаркеті, а після покупки господиням рекомендують приступати до приготування ароматного варення.
Таке варення здатне зігріти душу навіть у найхолодніший вечір. Найвдаліше виходить саме з груш, порізаних часточками. Так смак набагато яскравіший, до того ж колір теж викликає захоплення – красивий, карамельно-бурштиновий. Рецепт підказали у виданні "На пенсії".

Груші, фото freshmart
Груші, фото freshmart

Що потрібно з інгредієнтів:
  • груша - 1 кілограм,
  • цукор - 800 грамів,
  • вода - 50 мілілітрів,
  • кардамон – за смаком.

Як приготувати варення на зиму:

Груші помити та відрізати хвостики. Очистити від шкірки та нарізати тонкими часточками. Частки викласти в каструлю, додати воду та цукор.

Поставити варитись на середній вогонь, дочекатися, коли сироп закипить, і варити ще 5 хвилин. Додати до варення кардамон. Потім зняти каструлю з плити та залишити охолоджуватися на 1 годину. Так зробити ще двічі – варити варення по 5 хвилин.

Готове варення розкласти у стерилізовані баночки та закатати кришками. Банки перевернути догори дном, укутати ковдрою та залишити на ніч охолоджуватися. Зберігати у холодному місці.

Популярні новини зараз
Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня
Показати ще

Раніше ми писали про те, що ідеально до салату, м'яса і риби: 2 простих варіанти приготування домашнього часникового соусу

Як повідомляв Знай.ua, банальна помилка, через яку пельмені стають несмачними: що ви робите не так

Також портал Знай.ua писав, що простіше рецепту точно не знайдете: як приготувати джем зі зливи з волоськими горіхами на зиму