Влітку, коли овочі та фрукти свіжі та дешеві, господині роблять усілякі заготівлі, щоб взимку насолоджуватися смаколиками чи пригощати гостей. Однак мало хто консервує лимони, і дуже дарма.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОднак такі лимони зовсім не обов'язково зберігати до зими, адже вони будуть готові вже через два тижні після консервації. Така заготівля стане в нагоді в кулінарії. Цедру солоного лимона можна дрібно нарізати та додавати в соуси. Сік і м'якуш можна використовувати в заправках для салатів замість оцту та солі.
До речі, червона риба теж чудово поєднується з таким лимоном. Достатньо злегка збризкати продукт кислим лимонним соком. Крім того, м'якуш можна використовувати для кислих напоїв.
Які інгредієнти знадобляться:
- Лимон 10 шт.
- Лимон, сік 3 шт.
- Сіль за смаком
- Лавровий лист 5 шт.
- Вода за смаком
Процес приготування:
- Ретельно вимийте лимони і майже повністю розріжте їх (надріжте), розділіть частинки і додайте половину чайної ложки солі.
- Помістіть лимон у банку та додайте одну чайну ложку солі. Зробіть те саме з усіма лимонами.
- Додайте лавровий лист, лимонний сік і залийте кип'яченою водою стільки, щоб вона все покрила. Лимони повинні лежати в банці якомога щільніше і повністю залиті водою. Закрийте банку та поставте в холодне місце. Лимони будуть готові за 2 тижні.
Нагадаємо, соковитий сніданок, за домашнім рецептом баби Галі: потрібно три хвилини та батон із сосисками
Раніше ми писали про те, що ароматна овочева заправка для борщу, м'яса і будь-яких страв: рецепт за 5 хвилин, який виручить взимку
Як повідомляв Знай.ua, банальна помилка, через яку пельмені стають несмачними: що ви робите не так