Рецепт найсмачнішої наливки з ягід горобини. Про це повідомляє телеграм-портал "Домашня консервація".

Наливка - дуже корисний продукт, який легко можна приготувати самому. Цей алкогольний напій є прикрасою для столу. Лікер дуже швидко і легко готується, а також тішить своїм смаком.

Ягідна наливка, скріншот: YouTube
Ягідна наливка, скріншот: YouTube

З наливкою ви можете сходити в гості або зустріти нею у своїх близьких. Також наливка з горобини може бути оригінальним міцним напоєм на святковому столі. При цьому для приготування алкоголю потрібна мінімальна кількість складових.

Що знадобиться:

  • стигла горобина,
  • горілка,
  • цукор,
  • марля,
  • пляшки.

Спосіб приготування

  1. Стиглу горобину трохи підсушити, щоб вона стала м'якшою.
  2. Засипати в бутиль на 2/3 і залити горілкою. Наливка повинна стояти, доки не стане темно-бурштинового кольору.
  3. Процідити, розлити у пляшки.
  4. Підсолодити з розрахунку 200-400 г цукру на стандартну пляшку.

Наливка. Фото: Гастроном
Наливка. Фото: Гастроном
Наливка. Фото: Гастроном

Популярні новини зараз
Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Показати ще

Невелика порада: щоб горобинівка була смачнішою і гіркота з ягід пішла, їх треба попередньо заморозити. Для рецепту підійде будь-який сорт горобини, але краще, щоб вона росла подалі від доріг.

Цю наливку можна використовувати як основу для багатьох інших алкогольних напоїв - польської горілки з чорносливом, горобинівки з коньяком або горобинового лікеру. Але й сама по собі горобинівка дуже смачна і корисна.

Нагадаємо про неймовірне пюре з яблук та груш, яке вся родина оцінить узимку: дуже простий рецепт заготівлі.

Раніше ми повідомляли про банановий хліб за 90 секунд у мікрохвильовій печі: простий рецепт оригінального сніданку.