Мариновані буряки рідко готують на зиму, але після шкодують, адже це унікальний продукт, який можна не тільки їсти в чистому вигляді, а й додавати в борщ, салати.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗаготівля виходить дуже соковитою, в міру солодкою, добре просоченою ароматними спеціями.
Інгредієнти:
- Буряк 1 кг
- Чорна смородина 1 скл.
- Вода 500 мл
- Оцет 3 ст. л.
- Цукор 4 ч. л.
- Сіль 1,5 ч. л.
- Гвоздика 5 шт.
- Перець запашний 6 шт.
- Кориця за смаком
Як приготувати:
Молоді буряки ретельно помийте і варіть хвилин 40. Далі зніміть з вогню і поставте під струмінь холодної води. Охолоджений коренеплід наріжте кубиками (близько 1 см).
Ягоди переберіть, промийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва вода. Буряк і ягоди покладіть у попередньо вимиті та простерилізовані банки. Для цієї кількості продуктів вам знадобиться 3 півлітрові банки. Можна готувати маринад.
Воду доведіть до кипіння, розчиніть у ній сіль із цукром. Додати гвоздику, перець і 1 маленький шматочок кориці. За бажанням можете додати трохи часнику. В кінці влийте оцет.
Відразу ж зніміть маринад з вогню і залийте їм буряки. Банки прикрийте кришками. Поставте їх у каструлю із гарячою водою на серветку. Стерилізуйте заготовки у киплячій воді близько 8-10 хвилин.
Потім банки слід вийняти, закрутити та перевернути. У такому вигляді залиште їх остигати.
Нагадаємо, ідеальний рецепт смачної овочевої запіканки із сезонних овочів
Раніше ми писали про те, що борщ і голубці можуть бути однією стравою: по-справжньому український рецепт
Як повідомляв Знай.ua, вершкова кукурудза в рукаві: так готують тільки в багатій сім'ї, спробуй і ти