Смак цих маринованих слив просто бомбічний, відірватися неможливо. При цьому рецепт відрізняється простотою, адже через пару годин ви вже зможете насолоджуватися смакотою.

Кулінарам рекомендують обирати стиглі сливи, але пружні та не пошкоджені, а кісточки діставати не потрібно. Крім перерахованих спецій, можна додати улюблені.

Мариновані сливи, скріншот
Мариновані сливи, скріншот

Інгредієнти:

  • Сливи 2 кг
  • Вода 1.5 л
  • Цукор 1,1 кг
  • Оцет яблучний 15 ст. л.
  • Ром 5 ст. л.
  • Лавровий лист 15 шт.
  • Кориця мелена 0.5 ч. л.
  • Гвоздика 15 шт.
  • Перець запашний, горошок 15 шт.
  • Перець чорний горошок 20 шт.
  • Бадьян 3 шт.

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Немає грошей, але є борг: як ТЦК стягуватимуть штрафи з ухилянтів Штрафу не буде, але заплатити доведеться більше: чим загрожує ігнорування повірки лічильника Пенсіонерам призначили до виплат додаткові 940 гривень: хто перший у списках Невдовзі люди почнуть масово вмирати: в ООН зробили тривожний прогноз
Показати ще

Помийте сливи та замочіть у холодній воді на півгодини. Приготуйте сироп: у воду додайте цукор, перемішайте, щоб цукор повністю розчинився. Потім додайте яблучний оцет та ароматний алкоголь. Після закипання проварити сироп ще 15 хвилин.

Злийте воду зі слив і засипте їх спеціями. Потім залийте сиропом, закрийте кришкою та залиште на годину. Через годину злийте сироп в окрему каструлю та поставте на вогонь, довівши до кипіння.

Знову залийте цим же гарячим сиропом сливи та накрийте кришкою. Так потрібно повторити 3 рази, накриваючи кришкою і залишаючи щоразу в одну годину. Востаннє злийте сироп і доведіть до кипіння.

У стерилізовані банки викладіть сливи і залийте їх киплячим сиропом. Закрутіть кришками, переверніть та укутайте, залиште до повного остигання.

Нагадаємо, легко і поживно: рецепт фаршированих кабачків, запечених у духовці

Раніше ми писали про те, що ікра з баклажанів: традиційний рецепт із кількома особливостями

Як повідомляв Знай.ua, витратьте всього 10 хвилин на десерт: як приготувати смачний сирний будиночок - рецепт