Практично кожен пиріг, у тому числі солодкий, вимагає приготування начинки, але іноді дуже ліньки її робити. У такій ситуації врятує проста заготівля.

Таку яблучну стружку можна не лише додавати у випічку, але і їсти просто так ложками, запиваючи чаєм. Також з нею готують швидкі рулети у духовці, несолодкі страви з яблуками. Крім того, це ідеальний варіант, коли яблук багато та незрозуміло, що з ними придумати. Простий рецепт підказали на порталі "Це смак".

Яблучна стружка, фото cesmak
Яблучна стружка, фото cesmak

Інгредієнти:

  • Яблуко: 2 кг
  • Цукор: 6 ст. л.

Як приготувати яблучну стружку:

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево
Показати ще

Помийте 2 кг яблук, зніміть шкірку і натріть на тертці. Для прискорення процесу можна скористатися кухонним комбайном. Складіть стружку в 3 півлітрові банки, не утрамбовуючи сильно. Зверху насипте по 2 ст. л. цукру в кожну банку та прикрийте кришками.

На дно каструлі покладіть рушник, поставте банки і налийте підігріту воду по плічка банок. Дайте закипіти та стерилізуйте 20 хвилин. Потім вийміть банки та закрутіть кришку. Банки переверніть догори дном, укутайте та залиште до повного охолодження. Потім поставте заготовку в холодне місце або холодильник.

Раніше ми писали про те, як посмажити рибу із золотистою скоринкою, що масло не бризкало і не пригорало до сковороди: перевірений рецепт

Як повідомляв Знай.ua, однієї банки вам точно не вистачить: як приготувати на зиму смачне варення з кабачка, лимона та апельсина.

Також портал Знай.ua писав, що просте, але дуже смачне морозиво з йогурту: потрібно всього 2 інгредієнти і буквально п'ять хвилин на готування