За вікном вже осінь, а це значить, що починається пора гарбузів.

Гарбуз чи не найголовніший плід кожної осені. Він має у своєму складі багато поживних речовин та відмінні смакові якості. Його можна варити, запікати, смажити та додавати у різні страви. Цей рецепт досить простий, але застосувавши декілька секретів, оладки вийдуть дуже смачними та корисними. Для приготування оладків з гарбуза потрібно підготувати:

Гарбуз очистити від шкірки та порізати на невеликі шматочки.

Очищення гарбуза від шкірки. Фото: скрін відео

Ці шматочки потрібно відварити до м’якості. Для цього знадобиться приблизно 15-20 хвилин. Після приготування варто їх закинути на друшляк. Коли гарбуз трохи охолоне, перебийте у блендері до стану пюре. Гарбузове пюре викладіть у миску, додайте борошно, розпушувач, яйце сіль, цукор. Продукти потрібно гарно перемішати замісити однорідне тісто, яке по консистенції має бути як густа сметана. Якщо борошна не достатньо, можна додати, але не багато, щоб не забити тісто. Кількість солі та цукру можна регулювати за смаком, в залежності від вподобань.

Гарбузове тісто. Фото: скрін відео

На пательню влити олію та розігріти її на невеликому вогні. Оладки варто викладати тільки на гарячу сковороду, смажити на невеликому вогні до золотистої скоринки з двох сторін.

Обсмаження оладків. Фото: скрін відео

Якщо оладки сильно масні, варто викласти їх на паперові рушники. Подавати можна зі сметаною, медом, варенням, а можна просто їсти без нічого, посипавши цукровою пудрою. Унікальність цих оладків в тому, що їх можна їсти як солоними, так і солодкими. Для цього потрібно регулювати кількість солі та цукру в страві.

Нагадаємо, портал Знай інформував, бюджетно та дуже смачно: як приготувати котлети з баклажанів та гречки на обід

Раніше на порталі Знай повідомлялося, смачні та медові шматочки кавуна на зиму: простий рецепт із кірок, щоб відбити всі гроші

Також наш портал інформував, як посмажити рибу із золотистою скоринкою, щоб олія не бризкала і не пригорала до сковороди: перевірений рецепт