Однієї баночки часнику в такому смачному маринаді вам буде мало, тому варто заготовити на зиму побільше.

Цей рецепт хороший тим, що банки для заготівлі не потрібно стерилізувати. Все максимально просто, смачно та дуже доступно. Замаринувати пікантний часник на зиму зможе кожен, головне слідувати процесам приготування. Його можна додавати до різних страв і просто подавати у вигляді закуски на стіл.

Маринований часник, фото 1000.menu
Маринований часник, фото 1000.menu

Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • оцтова есенція (70%) – 3 ст. л.
  • сіль – 2 ст. л.
  • цукор – 1,5 ст. л.
  • вода – 1 л
  • перець горошок
  • лавровий лист
  • гвоздика
  • кориця за смаком

Процес приготування:

Популярні новини зараз
Пенсію скоротять на 75%: хто втратить право на більшу частину виплати Масштабне підвищення пенсій: чого чекати від індексації у 2026 році Терміново перевіряйте "Дію": ТЦК почали розсилати нові штрафи українцям За борги розрахуєтесь квартирою: кого торкнеться новий механізм стягнень
Показати ще

Підготуйте стерильні банки, викладіть на дно лавровий лист та спеції. Почистіть часник, розділіть на зубки та розкладіть по банках. Для маринаду потрібно змішати всі інгредієнти у воді окрім оцту та залити цим маринадом часник у банках. Дайте настоятися 10-15 хвилин.

Після цього злийте маринад у каструлю, доведіть до кипіння і додайте оцет. Розлийте маринад банками, закрутіть кришками, переверніть вгору дном. Накрийте ковдрою та тримайте до повного охолодження банок. Подавати можна одразу, не варто чекати на зиму.

Раніше ми писали про те, як приготувати: начинка для випічки та просто до чаю: рецепт яблучної стружки на зиму – така заготівля точно знадобиться

Як повідомляв Знай.ua, класичний маринад для консервації помідорів з горілкою: якщо ви так ще не робили, то спробуйте обов'язково.

Також портал Знай.ua писав, як посмажити рибу із золотистою скоринкою, що масло не бризкало і не пригорало до сковороди: перевірений рецепт