Однієї баночки часнику в такому смачному маринаді вам буде мало, тому варто заготовити на зиму побільше.

Цей рецепт хороший тим, що банки для заготівлі не потрібно стерилізувати. Все максимально просто, смачно та дуже доступно. Замаринувати пікантний часник на зиму зможе кожен, головне слідувати процесам приготування. Його можна додавати до різних страв і просто подавати у вигляді закуски на стіл.

Маринований часник, фото 1000.menu
Маринований часник, фото 1000.menu

Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • оцтова есенція (70%) – 3 ст. л.
  • сіль – 2 ст. л.
  • цукор – 1,5 ст. л.
  • вода – 1 л
  • перець горошок
  • лавровий лист
  • гвоздика
  • кориця за смаком

Процес приготування:

Популярні новини зараз
Приватбанк масово закриває доступ до рахунків - що вимагає Відстрочки від мобілізації чекають великі зміни: студентам – приготуватися Пенсіонерам виплатять доплати до дня народження: отримають до 10 тисяч гривень На Україну чекає аномальне літо: чим воно може здивувати у 2025 році
Показати ще

Підготуйте стерильні банки, викладіть на дно лавровий лист та спеції. Почистіть часник, розділіть на зубки та розкладіть по банках. Для маринаду потрібно змішати всі інгредієнти у воді окрім оцту та залити цим маринадом часник у банках. Дайте настоятися 10-15 хвилин.

Після цього злийте маринад у каструлю, доведіть до кипіння і додайте оцет. Розлийте маринад банками, закрутіть кришками, переверніть вгору дном. Накрийте ковдрою та тримайте до повного охолодження банок. Подавати можна одразу, не варто чекати на зиму.

Раніше ми писали про те, як приготувати: начинка для випічки та просто до чаю: рецепт яблучної стружки на зиму – така заготівля точно знадобиться

Як повідомляв Знай.ua, класичний маринад для консервації помідорів з горілкою: якщо ви так ще не робили, то спробуйте обов'язково.

Також портал Знай.ua писав, як посмажити рибу із золотистою скоринкою, що масло не бризкало і не пригорало до сковороди: перевірений рецепт