Якщо у вас після консервації на зиму залишилися баклажани – сміливо маринуйте їх із ароматними спеціями. Така закуска точно нікого не залишить байдужим.

Перевага цього рецепту в тому, що на маринування баклажанів піде всього близько години часу, а то й менше, тому їх можна готувати одразу перед візитом гостей. До того ж всі процеси дуже прості, за фактом потрібно лише відварити порізані овочі і додати смачний маринад з різних спецій.

Баклажани, скріншот
Баклажани, скріншот

Які інгредієнти знадобляться:

  • Баклажан 3 шт.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор 2.5 ч. л.
  • Олія соняшникова рафінована 2 ст. л.
  • Оцет 9% 1.5 ст. л.
  • Часник, зубчики 4 шт.
  • Кріп, гілочка 2 шт.
  • Кайєнський перець 1/4 ч. л.
  • Коріандр мелений 1/4 ч. л.

Як замаринувати баклажани, покроковий рецепт:

Популярні новини зараз
Пішов за хлібом – потрапив до армії: що треба перевіряти, перш ніж виходити з дому Лише 1 з 25 хоче йти у бій: експерт про результат силової мобілізації ухилянтів Від податкової не втечеш: безкоштовне поповнення карток заборонять Перші снігопади: українців попередили про погоду
Показати ще
  1. Поріжте баклажани півкухлями завтовшки в палець і проваріть 5-7 хвилин після закипання. Потім відкиньте на дуршлаг, дайте стекти рідини і додайте подрібнений кріп і часник.
  2. З'єднайте сіль, цукор, оцет, олію, коріандр і залийте баклажани. Додати трохи меленого кайенського перцю.
  3. Дайте настоятися годину, хоча можна їсти вже через 30 хвилин.

Раніше ми писали про те, що рецепт ідеальної мойви, при приготуванні якої навіть посуд не забрудниш: добавки попросять усі

Як повідомляв Знай.ua, справжнє "літо у банці": як без стерилізації приготувати овочеве асорті, яке порадує холодною зимою

Також портал Знай.ua писав, як приготувати: начинка для випічки і просто до чаю: рецепт яблучної стружки на зиму - така заготівля точно знадобиться