Ось прийшла осінь і господарки з господарями починають активніше робити різні заготівлі на зиму.

Хоча українцям обіцяють осінньо-зимові відключення світла, через що холодильники та морозилки не зможуть працювати, не кожен відмовляється від такого способу збереження продуктів, як заморозка. Якщо ви серед них, то ця стаття для вас, адже ми розповімо, які продукти категорично заборонено заморожувати.

Заморозка трав та олії у формах, фото smak
Заморозка трав та олії у формах, фото smak

Які продукти не можна заморожувати

Яйця в шкаралупі та консерви. Холодильна обробка може пошкодити їхню текстуру та смак, а також викликати втрату якості.

Майонез, соуси та салати. Ці продукти містять олії та молочні компоненти, які можуть змінити свою текстуру під час заморожування. Після розморожування вони можуть стати рідкими та неїстівними.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Зелень та трави. Заморозка зелені та трав може призвести до руйнування хлорофілу, що знижує вітамінний вміст у них та антиоксидантну активність. Краще використовувати зелень та трави у свіжому чи сушеному вигляді.

Зелень, фото: Знай.ua
Зелень, фото: Знай.ua

Кисломолочні продукти. Заморозка кисломолочних продуктів може спричинити денатурацію білка та призвести до зміни їхньої текстури. Кефір та подібні продукти після розморожування можуть стати непридатними для вживання.

Сир. Після заморожування сир теж змінює текстуру, стає більш крихким і менш придатним для вживання в сирому вигляді. Його краще використовуватиме приготування страв.

Овочі з високим вмістом води. Огірки, помідори, і кабачки мають високий вміст води, і після розморожування вони можуть втратити свою міцність і пружність. Їх заморожувати не рекомендується, якщо ви плануєте вжити їх у свіжому вигляді.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Банани. Заморожені банани можуть втратити свій смак та стати не такими апетитними, як у свіжому вигляді. Вони часто використовують для приготування десертів, але не в сирому вигляді.

Горіхи (мигдаль, арахіс, фундук). Зберігання горіхів у морозильній камері може призвести до втрати активності поліненасичених жирних кислот, які вважаються корисними для організму. Горіхи краще зберігати у сухому та прохолодному місці.

Нагадаємо, як правильно заморозити улюблені продукти, щоб насолоджуватися ними цілу зиму.

Раніше ми повідомляли, чим замінити майонез в салаті: продукти, які стануть в нагоді.