В домашній кухні майонез частий гість, а от на професіональній кухні його намагаються уникати.

Люди, які стежать за своїм здоров'ям вважають, що в майонезі користі немає, а от калорій хоч відбавляй. Тому все більше людей замінюють майонез в салатах та інших стравах. Існує кілька достойних замінників майонезу в салатах.

Йогурт

Для заправки салату потрібно брати натуральний йогурт. Щоб придати більш пікантний смак, до йогурту можна додати невелику кількість гірчиці та соку лимона. Ця заправка вийде смачнішою та набагато кориснішою за майонез.

Йогуртовий крем, фото: Depositphotos
Йогуртовий крем, фото: Depositphotos

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Сметана

Цей кисломолочний продукт вважається однією з найкращих заправок до овочевих салатів. Поєднувати сметану в якості заправки можна з зеленню (краще підійде кріп або петрушка), гірчицею чи часником. Можна регулювати насиченість заправки, змінюючи кількість доданих до сметани інгредієнтів.

Сметана. Фото Freepik
Сметана. Фото Freepik

Кефір

Наступний продукт в якості заміни майонезові, виявився для багатьох несподіванкою. Не всі знають, що кефір може стати основою для створення заправки. Для того аби приготувати повноцінну заправку з кефіру, до основного інгредієнта можна додати: лимонний сік, авокадо (доведено до стану пюре), різні спеції, гірчиця та інші компоненти.

Кефір, фото championat
Кефір, фото championat

Всі ці заправки можна легко і просто приготувати вдома. Для цього вам знадобляться доступні інгредієнти та трішки фантазії.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, кріп більше не зав'яне в холодильнику: безцінний спосіб раз і назавжди забути про згнившу зелень у пакеті

Раніше портал Знай інформував, смачно, як у бабусі: рецепт домашньої сметани із 2 інгредієнтів

Також наш портал повідомляв, два продукти зроблять звичайні деруни шедевром: гості розмітуть зі столу за 5 хвилин