Захистити себе від застуди в холодну пору року допоможе рецепт із соснових шишок – це зілля давно відомо у народі, але готувати його вміють одиниці.

У такому варенні багато корисних речовин, смоли та ефірні олії, що полегшують дихання.

Що знадобиться:

  • Півкіло соснових шишок;
  • 800 г цукру;
  • 800 мл води;
  • Столова ложка лимонного соку.

Варення з соснових шишок, скріншот: Youtube
Варення з соснових шишок, скріншот: Youtube

Як готувати:

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Для ФОП вступили у дію нові правила Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще
  • Шишки мають бути маленькими та м'якими. В ідеалі – не більше 2,5 см. Збирати шишки краще у віддаленому лісі, подалі від траси.
  • Шишки очистити від гілок та хвої, промити, залити холодною водою на кілька годин.
  • У каструлю з нержавіючої сталі всипати шишки, залити водою на палець вище рівня сировини. Всипати цукор, перемішати.
  • Варити в шість етапів, щоразу доводячи до кипіння, знімаючи з вогню після 10 хвилин варіння і повного остигання. Між кип'ятіннями накривати каструлю пледом для прогрівання.
  • На останньому етапі влити лимонний сік, перемішати, розлити в банки і закатати.

@live_and_cooking

Из шишек💊#изтогочтовсегдаестьдома #варенье #вареньеизшишек #отпростуды

♬ оригинальный звук - 🥧Життя Любителя Готувати🥞

Шишки в такому варенні не їдять! Якщо хочете позбавитися смоли, процідіть варення через марлю і закрийте на зиму тільки корисний сироп.

Скрін, відео YouTube варення
Скрін, відео YouTube варення

Нагадаємо про пікантний маринований часник на зиму: простий рецепт без стерилізації банок.

Раніше ми повідомляли про рецепт "колгоспних" котлет із хлібом: коли грошей немає, але дуже хочеться.