Часто "домашні" вимагають м'ясних страв, але далеко не завжди бюджет може відповідати "хотелкам". Важливо розуміти, що додавання хліба до фаршу – це не визнання себе бідним сімейством, а навпаки – вироблення аристократичного смаку, адже так страва буде соковитішою.

Котлети по-колгоспному, або домашні, готуються просто, а виходять дуже смачними і повітряними.

Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться свіжими кулінарними порадами.

Котлети з хлібом, скріншот: YouTube
Котлети з хлібом, скріншот: YouTube

Що нам потрібне: 1 кг фаршу; 1 буханець черствого білого хліба або батона; 1 цибулина; перець чорний мелений; сіль; часник; рослинна олія.

Популярні новини зараз
Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Як готувати

Потрібно замочити у воді м'якоть хліба на 1-2 хвилини та віджати її. Завдяки цьому інгредієнту котлети не розвалюватимуться, а на смак будуть просто божественними.

Котлети з хлібом, скріншот: YouTube
Котлети з хлібом, скріншот: YouTube

Краще, звичайно, приготувати фарш самостійно з яловичини або з додаванням свинини, але можна взяти магазинний. Додати до фаршу віджатий хліб. Важливо запам'ятати: хліб після замочування має становити 40% від ваги фаршу. Це і є фішка даних котлет.

Тепер пропускаємо цибулю через м'ясорубку та додаємо до фаршу. Також додати сіль, часник (за бажанням) та спеції. Добре все перемішати. Відправляємо фарш на годину в холодильник.

Котлети з хлібом, скріншот: YouTube
Котлети з хлібом, скріншот: YouTube

Потім дістаємо фарш і формуємо котлети. Обсмажуємо їх на олії. За бажанням можна обваляти їх у панірувальних сухарях.

Котлети, фото 1000.menu
Котлети, фото 1000.menu

Рецепт перевірено багатьма поколіннями. До речі, до фаршу можна додати дрібно нарізаний болгарський перець, моркву чи кабачок. Так котлети будуть ще соковитішими і пікантнішими.

Нагадаємо, справжнє "літо у банку": як без стерилізації приготувати овочеве асорті, яке порадує холодною зимою.

Раніше повідомлялося, можна подавати замість м'яса: рецепт "золотистих" білих грибів із цибулею та часником.

Також універсальний рецепт грибної підливи на сметані: всі сусіди збігуться на неймовірний запах.