З буряків зазвичай готують борщ і навіть не розглядають як смачну закуску, але це велика помилка. За цим рецептом виходить соковита і в міру гостра ікра.

Бурякову ікру можна намазувати на хліб або подавати до столу зі свіжою зеленню, а полюблять і діти, і дорослі. З рецептом точно впораються всі, він простий.

Буряк. Фото: скрін youtube
Буряк. Фото: скрін youtube

Які інгредієнти потрібні:

  • Буряк – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Помідори – 800 г
  • Гострий перець – 1 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Запашний перець (горошком) – за смаком
  • Рослинна олія – 250 мл
  • Оцет (9%) – 80 мл
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 ст. (або за смаком)

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще
  1. Буряк та моркву очистіть і натріть на великій тертці. Помідори та гострий перець пропустіть через м'ясорубку. Цибулю дрібно наріжте. На розігрітій олії обсмажте моркву і цибулю до прозорості.
  2. Додайте помідорну масу, перемішайте, доведіть до кипіння, потім введіть тертий буряк. Ікру посоліть, додайте цукор та спеції, перемішайте і на невеликому вогні протушкуйте, періодично помішуючи, 1-1,5 години (залежно від сорту буряків).
  3. За 5 хвилин до готовності введіть оцет та подрібнений часник, добре перемішайте. Киплячу ікру розфасуйте в заздалегідь простерилізовані банки, закатайте, переверніть дном догори, укутайте і залиште до повного охолодження. Охолоджену ікру можна зберігати при кімнатній температурі.

Нагадаємо, ці шишки швидко піднімуть вам настрій: рецепт варення, який ви точно шукали

Раніше ми писали про те, що осінний делікатес, від якого неможливо відірватися: швидкий рецепт гарбузової ікри

Як повідомляв Знай.ua, популярні солодощі будинку: рецепт смачного мармеладу