Наші шановні читачі знають, що коли нам трапляються круті рецепти, ми їх обов'язково публікуємо. На цей раз ми радимо приготувати чебуреки за домашнім способом. Виявляється, що в тісно цю страву додають навіть горілку, проте не дуже багато - всього 2 столові ложки.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗа словами фахівців, якщо знати, як готувати, то на повну тарілку чебуреків у вас має піти не більше години часу. Давайте розбиратися, що і як влаштовано у цьому рецепті.
Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться свіжими ідеями у мережі YouTube.
Що нам потрібно із продуктів:
• фарш (яловичина+свинина) 600 г;
• цибуля ріпчаста 2 шт.;
• часник 2 шт.;
• борошно 700 г;
• спеції для фаршу, сіль, перець;
• вода холодна для фаршу;
• вода для тесту 250;
• яйце 1 шт.;
• олія рослинна 3 ст.л.;
• сіль 1 ч. л.;
• горілка 2 ст.
Спосіб приготування
Спочатку приготуємо тісто для чебуреків, замішуємо у міксері. Борошно, яйце, воду, олію, горілку і сіль поміщаємо в чашу і за допомогою насадки гак замішуємо тісто.
З тіста формуємо велику кулю і перекладаємо в миску. Накриваємо чистим рушником та залишаємо на 30 хвилин відпочити. За цей час тісто чебуреків стане еластичнішим.
Приготуємо начинку чебуреків. У цьому рецепті робимо її зі свинини та яловичини, 50% на 50%. Дрібно рубаємо цибулю, або прокручуємо її в м'ясорубці разом з фаршем. Видавлюємо часник, солимо, перчимо до смаку.
В кінці ще можна додати ще трохи зелені кропу з кінзою та холодної води, щоб начинка стала соковитішою. Воду регулюйте від жорсткості м'яса. Добре вимішайте фарш. Консистенція начинки чебуреків має бути приблизно як густа сметана.
Тісто розділити на рівні частини. З цієї кількості інгредієнтів вийде 18 штук. Кожен шматочок розкочуємо в тонкий пласт, завтовшки 1-2 мм. Начинку розподіляємо по половині коржика.
Накриваємо зверху та притискаємо краї. Смажимо чебуреки на сковороді з великою кількістю олії з двох сторін. Регулюйте нагрівання так, щоб усередині м'ясо прожарювалось, а тісто не підгоряло.
Не тримайте чебуреки в олії надто довго, інакше вони можуть розвалитися. Після одразу перекладіть готові чебуреки на серветку, щоб увібрався зайвий жир. Готові чебуреки з м'ясом відразу подайте на стіл.
Нагадаємо, ніколи не заморожуйте ці овочі, горіхи та кисломолочні продукти: з наслідками ви не захочете зіткнутися.
Раніше повідомлялося, ці шишки швидко піднімуть вам настрій: рецепт варення, який ви точно шукали.
Також, осінній делікатес, від якого неможливо відірватися: швидкий рецепт гарбузової ікри.