Ось і настала осінь, яка принесла дощі, холоди, похмурі дні та меланхолійний настрій.

Але не обов'язково сумувати, адже можна романтизувати цю прекрасну пору і для цього якнайкраще підійдуть смачні страви, які буквально пахнуть затишком. Серед них і печені яблучка. Якщо ви не куштували саме цей рецепт, то вважайте, що жили даремно.

Час підготовки: менше 30 хвилин

Час готування: 30 хвилин

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Порції: 6

Інгредієнти:

6 яблук
6 маленьких дерев'яних паличок
225 г гранульованого цукру
110 мл води
30 г масла
2 ст.д. золотого сиропу
4 ст. нарізаних змішаних горіхів

Приготування:

  1. Наколюємо дерев'яні палички на половину в яблука.
  2. Розчиняємо цукор та воду у каструлі з товстим дном на м'якому вогні.
  3. Додаємо масло та сироп у суміш і доводимо до кипіння. Продовжуємо кип'ятити, не помішуючи, доки консистенція не досягне 140 градусів.
  4. Знімаємо каструлю з вогню та обережно перемішуємо.
  5. Обережно занурюємо кожне яблуко в ірис, переконавшись, що кожне яблуко добре покрите, відкладаємо його на деко покрите антипригарним пергаментом. Запікаємо. Посипаємо горішками.

Нагадаємо про найсмачніший рецепт пікантної аджики з яблуками, який ніколи не набридає: закінчиться дуже швидко.

Раніше ми повідомляли, що сало стане дефіцитним , коли ви скуштуєте цей рецепт: засолювання за 5 хвилин, взимку згадайте з подякою.

Також стало відомо, що ці шишки швидко піднімуть настрій: рецепт варення, який ви точно шукали. Якщо хочете позбавитися смоли, процідіть варення через марлю і закрийте на зиму тільки корисний сироп.