Незважаючи на незмінну класику – шарлотку з яблуками, з грушами вона вийде набагато смачнішою.

До того ж вона складається з невеликої кількості інгредієнтів, а її приготування не займе багато часу.

Для приготування шарлотки з грушами, потрібно підготувати:

Інгредієнти для шарлотки. Фото: скрін відео

Як тільки приготуєте необхідні продукти, варто відразу ввімкнути духовку на 180 градусів, щоб вона розігрілася до моменту приготування тіста.

Груші потрібно вимити та витерти, вирізати серцевину. Можна використовувати як звичайний ніж, так і спеціальний. Їх потрібно порізати вздовж на половинки, а потім ці половинки порізати на тонкі шматки. Форму для випічки варто вистелити пергаментом та вистелити туди шматочки груш.

Викладені груші. Фото: скрін Ютуб

Тепер можна переходити до тіста. Яйця потрібно збити з цукром та мускатним горіхом. Яйця з цукром варто збивати протягом 3 хвилин, щоб отримати пишну майже білу масу. У цю суміш потрібно додати просіяне борошно. Вимішати тісто можна лише лопаткою, акуратно. Якщо продовжити роботу міксером, то тісто осяде, адже з нього вийде повітря.

Готове тісто. Фото: скрін Ютуб

Тісто варто вкласти у форму зверху груші та трохи вирівняти, щоб воно розподілилось рівномірно.

Готове тісто з грушами. Фото: скрін Ютуб

На температурі 180 градусів, шарлотку потрібно запікати протягом 30 хвилин. Після приготування, та як страва трошки охолоне, між бортом форми та шарлоткою можна провести ножем, щоб вона відійшла. Потім перевернути її верх дном та можна насолоджуватись ароматним десертом. А якщо присипати цукровою пудрою буде набагато смачніше.

Нагадаємо, портал Знай інформував, популярні солодощі вдома: рецепт смачного мармеладу

Раніше на порталі Знай повідомлялося, швидкий рецепт сирного пирога з ягодами з лавашу: заощадите купу грошей, а десерт не відрізнять від ресторанного

Також, наш портал інформував, смачніше ніж варення: рецепт яблучного повидла на зиму