Повидло за цим рецептом підійде для приготування десертів, просто до чаю або як ароматне доповнення столу.

Яблучне повидло виходить янтарного кольору, густе, в міру солодке, з кислинкою. Для приготування цієї страви знадобиться мінімум інгредієнтів та максимум любові.

Інгредієнти для приготування:

Яблука - 3, 5 кілограм

Цукор - 1,8 кілограм

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Вода 50 мілілітрів

Спершу підготуйте яблука. Для цього повидла найкраще обирати кислі сорти яблук. Їх потрібно ретельно вимити в теплій воді та залишити стікати. Як вода стече - повністю висушіть на рушниці. Одним із найголовніших етапів приготування є видалення кісточок та хвостиків з яблука. Після цього етапу, очищені яблука поріжте на чотири або вісім частин.

Порізані яблука. Фото: скрін Ютуб

Найкраще для варіння повидла використовувати каструлю з товстим дном, щоб не пригоріло. На дно налийте воду так, щоб вона повністю покрила дно каструлі, якщо потрібно, то долийте трохи води до такого рівня. Порізані яблука викладіть в каструлю та варіть на маленькому вогні.

Яблучне повидло. Фото: скрін Ютуб

Коли яблучна маса зменшиться приблизно в половину, зніміть з вогню та пробийте блендером. Утворену масу протріть через металеве сито, щоб утворилася однорідна консистенція.

Перетерте пюре. Фото: скрін відео

Перетерті яблука висипте в каструлю та додайте цукор. Кількість цукру розраховується так: на 1 кг яблучного пюре - 750 грамів цукру. Добре перемішайте та спробуйте на смак. Яблучна маса повинна бути в міру солодка. Поставте на маленький вогонь та варіть помішуючи 35-40 хвилин. Готове повидло повинно стікати з ложки повільно. Після цього перекладіть готову страву в стерилізовані банки та закатайте.

Всього три інгредієнти та трохи часу, а ласувати можна буде цілу зиму.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, можна подавати замість м'яса: рецепт "золотистих" білих грибів із цибулею та часником

Раніше портал Знай інформував, медові крильця будуть танути у роті: як правильно приготувати

Також наш портал повідомляв, готуємо оладки з гарбуза: вийдуть ніжні, як хмаринка