Асортимент солодощів в магазині дуже великий, але знайти не лише смачний, а й корисний дуже складно.

Серед солодощів, які полюбляють дорослі та діти є мармелад.

Для приготування вам знадобиться лише 3 інгредієнти:

  • Сливи (400 грамів)
  • Цукор (115 грамів)
  • Агар-агар (8 грамів)

Сливи необхідно обирати такі: спілі плоди зі щільною м'якоттю, де легко відділити кісточку. Приготування відбувається в декілька етапів. Спершу необхідно ретельно помити сливи та вибрати з них кісточки. Наріжте помиті сливи без кісточки та перебийте в блендері до однорідної маси.

Якщо ви хочете, щоб маса була однорідною, необхідно перетерти через металеве сито. На наступному етапі потрібно вилити сливову масу в каструлю з товстим дном та додати цукор. Все розмішати та поставити на невеликий вогонь. Варіть сливи з цукром на невеликому вогні, постійно помішуючи.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Сливова маса. Фото: скрін відео

Такі дії потрібно виконувати до кипіння. Після того, як суміш закипить - проваріть ще 5 хвилин не змінюючи вогонь. Важливо, що помішувати потрібно дерев'яною лопаткою.

Потім необхідно підготувати агар-агар. Для цього висипте його до глибокої тарілки та додайте туди 50 мілілітрів гарячої води. Ретельно перемішайте та залиште на 10-15 хвилин.

Після того як мине час, розчин агар-агару влийте до каструлі зі сливами та варіть впродовж 7 семи хвилин на маленькому вогні. Постійно помішуйте суміш, адже агар-агар може осісти на дно.

Сливова маса з агар-агаром. Фото: скрін відео

Для розливу мармеладу можна обрати будь-яку форму. Головне, щоб суміш туди помістилася. Можна застелити форму харчовою плівкою. Вилийте масу в підготовлену форму та дочекайтесь поки мармелад схолоне.

Форма із мармеладом. Фото: скрін відео

Мармелад застигне і можете насолоджуватися незабутнім смаком. За бажанням на дно форму або зверху можна покласти подрібнені горіхи або цукрову пудру.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, готуємо оладки з гарбуза: вийдуть ніжні, як хмаринка

Раніше портал знай інформував, смачніше ніж варення: рецепт яблучного повидла на зиму

Також наш портал повідомляв, забутий смак дитинства: рецепт ароматного молочного пирога