Асортимент солодощів в магазині дуже великий, але знайти не лише смачний, а й корисний дуже складно.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСеред солодощів, які полюбляють дорослі та діти є мармелад.
Для приготування вам знадобиться лише 3 інгредієнти:
- Сливи (400 грамів)
- Цукор (115 грамів)
- Агар-агар (8 грамів)
Сливи необхідно обирати такі: спілі плоди зі щільною м'якоттю, де легко відділити кісточку. Приготування відбувається в декілька етапів. Спершу необхідно ретельно помити сливи та вибрати з них кісточки. Наріжте помиті сливи без кісточки та перебийте в блендері до однорідної маси.
Якщо ви хочете, щоб маса була однорідною, необхідно перетерти через металеве сито. На наступному етапі потрібно вилити сливову масу в каструлю з товстим дном та додати цукор. Все розмішати та поставити на невеликий вогонь. Варіть сливи з цукром на невеликому вогні, постійно помішуючи.
Такі дії потрібно виконувати до кипіння. Після того, як суміш закипить - проваріть ще 5 хвилин не змінюючи вогонь. Важливо, що помішувати потрібно дерев'яною лопаткою.
Потім необхідно підготувати агар-агар. Для цього висипте його до глибокої тарілки та додайте туди 50 мілілітрів гарячої води. Ретельно перемішайте та залиште на 10-15 хвилин.
Після того як мине час, розчин агар-агару влийте до каструлі зі сливами та варіть впродовж 7 семи хвилин на маленькому вогні. Постійно помішуйте суміш, адже агар-агар може осісти на дно.
Для розливу мармеладу можна обрати будь-яку форму. Головне, щоб суміш туди помістилася. Можна застелити форму харчовою плівкою. Вилийте масу в підготовлену форму та дочекайтесь поки мармелад схолоне.
Мармелад застигне і можете насолоджуватися незабутнім смаком. За бажанням на дно форму або зверху можна покласти подрібнені горіхи або цукрову пудру.
Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, готуємо оладки з гарбуза: вийдуть ніжні, як хмаринка
Раніше портал знай інформував, смачніше ніж варення: рецепт яблучного повидла на зиму
Також наш портал повідомляв, забутий смак дитинства: рецепт ароматного молочного пирога