Нещодавно стало відомо, що ціни на картоплю в Україні можуть реукордно впасти, адже врожай був хороший, імпорту в Україні не планують.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНа це накладається те, що фермерам невигідно залишати себе картоплю до зими, адже в холод потрібно більше грошей на її зберігання. Тому з упевненістю можна заявити, що до січня-лютого (поки що українці не сидять запас картоплі), ціни будуть досить низькі. Саме тому ми пропонуємо вам спробувати неймовірний рецепт картопляного пирога.
Скажімо відверто, людині, яка придумала цей рецепт, потрібно дати медаль, адже якщо ви спробуєте хоч шматочок, то вже не зможете зупинитися і готуватимете його постійно.
Інгредієнти для тіста пирога з картоплею:
- яйце - шт.;
- тепле молоко - 80 мл;
- сахар — ст.л.;
- дріжджі - 4 г;
- борошно - 250 г;
- сіль — ч.л.;
- вершкове масло - 30 г.
Інгредієнти для начинки:
- відварена картопля - 400 г;
- молоко — 4 ст.л.;
- сир - 140 г.
Приготування картопляного пирога:
- У миску розбиваємо яйце, вливаємо тепле молоко, висипаємо цукровий пісок та дріжджі. Ретельно перемішуємо інгредієнти до розчинення піщин. Висипаємо в суміш молока та яйця борошно та сіль, замішуємо тісто. У сформований колобок додаємо м'яке тісто, продовжуємо вимішувати м'яку грудку.
- Накриваємо тісто харчовою плівкою та залишаємо на годину в теплі. У цей час приготуємо начинку – з'єднуємо очищену картоплю із сіллю, меленим перцем та молоком. Розминаємо картоплю до стану пюре.
- Ділимо тісто на дві однакові частини. Розкочуємо обидва пласти у великі по діаметру товсті коржики. На один корж викладаємо начинку з картопляного пюре.
- Натираємо на великій тертці сир, викладаємо на поверхню картопляного шару. Накриваємо начинку другим коржом, запечатуємо і загинаємо краї всередину.
-
Перекладаємо пиріг на лист з пергаментом, накриваємо целофаном і залишаємо на 15 хвилин. Змащуємо пиріг молоком, пальцями злегка застосовуємо поверхню, створюючи на пирозі рельєф. Випікаємо пиріг при 160 градусах у духовці півгодини.
Після приготування змащуємо пиріг вершковим маслом. Випічка має багато начинки всередині та дуже тонке м'яке тісто.
Нагадаємо про найсмачніший рецепт пікантної аджики з яблуками, який ніколи не набридає: закінчиться дуже швидко.
Раніше ми повідомляли, що сало стане дефіцитним , коли ви скуштуєте цей рецепт: засолювання за 5 хвилин, взимку згадайте з подякою.