Нещодавно стало відомо, що ціни на картоплю в Україні можуть реукордно впасти, адже врожай був хороший, імпорту в Україні не планують.

На це накладається те, що фермерам невигідно залишати себе картоплю до зими, адже в холод потрібно більше грошей на її зберігання. Тому з упевненістю можна заявити, що до січня-лютого (поки що українці не сидять запас картоплі), ціни будуть досить низькі. Саме тому ми пропонуємо вам спробувати неймовірний рецепт картопляного пирога.

Картопля
Картопля, фото: Фермер

Скажімо відверто, людині, яка придумала цей рецепт, потрібно дати медаль, адже якщо ви спробуєте хоч шматочок, то вже не зможете зупинитися і готуватимете його постійно.

Інгредієнти для тіста пирога з картоплею:

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще
  • яйце - шт.;
  • тепле молоко - 80 мл;
  • сахар — ст.л.;
  • дріжджі - 4 г;
  • борошно - 250 г;
  • сіль — ч.л.;
  • вершкове масло - 30 г.

Інгредієнти для начинки:

  • відварена картопля - 400 г;
  • молоко — 4 ст.л.;
  • сир - 140 г.

Картопляний пиріг, кадр з відео
Картопляний пиріг, кадр з відео

Приготування картопляного пирога:

  1. У миску розбиваємо яйце, вливаємо тепле молоко, висипаємо цукровий пісок та дріжджі. Ретельно перемішуємо інгредієнти до розчинення піщин. Висипаємо в суміш молока та яйця борошно та сіль, замішуємо тісто. У сформований колобок додаємо м'яке тісто, продовжуємо вимішувати м'яку грудку.
  2. Накриваємо тісто харчовою плівкою та залишаємо на годину в теплі. У цей час приготуємо начинку – з'єднуємо очищену картоплю із сіллю, меленим перцем та молоком. Розминаємо картоплю до стану пюре.
  3. Ділимо тісто на дві однакові частини. Розкочуємо обидва пласти у великі по діаметру товсті коржики. На один корж викладаємо начинку з картопляного пюре.

    Картопляний пиріг, приготування, кадр з відео
    Картопляний пиріг, приготування, кадр з відео

  4. Натираємо на великій тертці сир, викладаємо на поверхню картопляного шару. Накриваємо начинку другим коржом, запечатуємо і загинаємо краї всередину.
  5. Перекладаємо пиріг на лист з пергаментом, накриваємо целофаном і залишаємо на 15 хвилин. Змащуємо пиріг молоком, пальцями злегка застосовуємо поверхню, створюючи на пирозі рельєф. Випікаємо пиріг при 160 градусах у духовці півгодини.

    Картопляний пиріг, приготування, кадр з відео
    Картопляний пиріг, приготування, кадр з відео

Після приготування змащуємо пиріг вершковим маслом. Випічка має багато начинки всередині та дуже тонке м'яке тісто.

Нагадаємо про найсмачніший рецепт пікантної аджики з яблуками, який ніколи не набридає: закінчиться дуже швидко.

Раніше ми повідомляли, що сало стане дефіцитним , коли ви скуштуєте цей рецепт: засолювання за 5 хвилин, взимку згадайте з подякою.