Настав час, коли всі українці роблять запаси на зиму, консервуючи різні продукти.

Відокремлене місце віддається варенню, адже досі найкращим десертом є батон з маслом та варенням зверху. Якщо те ж малинове всі чудово знають, як робити, то з іншими ягодами можуть виникнути питання. Тому ми пропонуємо вам дізнатися, як заготовити брусницю на зиму.

брусниця, фото Pxhere
брусниця, фото Pxhere

Брусницю називають ягодою безсмертя, настільки вона благотворно впливає на здоров'я людини. Традиційно її збирають та заготовляють восени.

Брусниця використовується для лікування найрізноманітніших захворювань, тому ми розповімо, як швидко і без втрати вітамінів заговорити цю ягоду на зиму, передає Телеграм-канал "ДОМАШНЯ КОНСЕРВАЦІЯ: ВАРЕННЯ, ЗАГОТОВКИ".

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Інгредієнти:

- Брусниця - 250 г
- Цукор - 115 г
- Вода - 100 мл
- Лимонний сік - 15 мл

Приготування:

Для початку потрібно перебрати і помити ягоди. Після ретельно обліковуємо і перекладаємо броню в стерилізовані банки.

У холодну воду додає caxap і лимонний сік. На середньому вогні постійно помішуємо і доводимо до кипіння. Потім заливаємо ягоди сиропом і закатуємо.

На 1 літпову банку знадобиться: 370 гр

Брусниця, фото: ТК домашня консервація
Брусниця, фото: ТК домашня консервація

Нагадаємо про найсмачніший рецепт пікантної аджики з яблуками, який ніколи не набридає: закінчиться дуже швидко.

Раніше ми повідомляли, що сало стане дефіцитним , коли ви скуштуєте цей рецепт: засолювання за 5 хвилин, взимку згадайте з подякою.

Також стало відомо, що ці шишки швидко піднімуть настрій: рецепт варення, який ви точно шукали. Якщо хочете позбавитися смоли, процідіть варення через марлю і закрийте на зиму тільки корисний сироп.