Відома українська акторка Ольга Сумська поділилась із підписниками рецептом сливового пирога з хрумкого пісочного тіста, соковитої начинки і повітряного прошарку меренги.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це вона
Інгредієнти:
- свіжі сливи (700 г);
- борошно (3 склянки + 1 на заміс) ;
- вершкове масло (200 г) ;
- яйця (4 шт.) ;
- ванільний цукор ;
- розпушувач або сода (1/2 ч.л.);
- сік лимона (1 ст.л.) ;
- цукор (1,5 склянки).
Приготування:
На першому етапі відокремте жовтки від білків. Робіть це акуратно, оскільки якщо навіть грам жовтка потрапить у білки, вони не зіб'ються. Поставте білки у холодильник.
У жовтки додайте 1/2 склянки цукру (можна більше, якщо любите більш солодке) і збийте міксером. Збиті жовтки з'єднайте з борошном.
На великій тертці натріть холодне вершкове масло і додайте в миску з борошном і жовтками. Перемішайте. Додайте розпушувач, погашений соком лимона (або соду), ванільний цукор та замісіть тісто.
При необхідності додайте борошно, тісто не має липнути до рук. Сформуйте з тіста кульку і поставте в холодильник на 10-15 хвилин.
Тим часом збийте білки до густих піків, поступово вводячи цукор (трохи більше ніж 1/2 склянки) та 1 ч.л. лимонного соку. Збиті білки поставте у холодильник.
Сливи промийте та просушіть паперовим рушником. Відокремте від кісточок.
Тісто дістаньте з холодильника і тонко розкотайте на пергаменті по формі дека. Зверху викладіть сливи. Поставте в розігріту до 160 градусів духовку на 20-30 хвилин.
Потім дістаньте пиріг і густо покрийте збитими білками. Поставте в духовку і запікайте ще 5-7 хвилин, поки білки не зарум'яняться. Розрізайте пиріг теплим.
Такий пиріг можна готувати не лише зі сливами, а також з вишнями, абрикосами та яблуками.
Нагадаємо про найсмачніший рецепт пікантної аджики з яблуками, який ніколи не набридає: закінчиться дуже швидко
Раніше ми повідомляли, що сало стане дефіцитним , коли ви скуштуєте цей рецепт: засолювання за 5 хвилин, взимку згадайте з подякою.
Також стало відомо, що ці шишки швидко піднімуть настрій: рецепт варення, який ви точно шукали. Якщо хочете позбавитися смоли, процідіть варення через марлю і закрийте на зиму тільки корисний сироп.