Відома українська акторка Ольга Сумська поділилась із підписниками рецептом сливового пирога з хрумкого пісочного тіста, соковитої начинки і повітряного прошарку меренги.

Про це вона написала на своїй сторінці в Instagram.

Пиріг від Ольги Сумської. Фото Instagram
Пиріг від Ольги Сумської. Фото Instagram

Інгредієнти:

  • свіжі сливи (700 г);
  • борошно (3 склянки + 1 на заміс) ;
  • вершкове масло (200 г) ;
  • яйця (4 шт.) ;
  • ванільний цукор ;
  • розпушувач або сода (1/2 ч.л.);
  • сік лимона (1 ст.л.) ;
  • цукор (1,5 склянки).

Віталій Борисюк. Фото Instagram
Віталій Борисюк. Фото Instagram

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Приготування:

На першому етапі відокремте жовтки від білків. Робіть це акуратно, оскільки якщо навіть грам жовтка потрапить у білки, вони не зіб'ються. Поставте білки у холодильник.

У жовтки додайте 1/2 склянки цукру (можна більше, якщо любите більш солодке) і збийте міксером. Збиті жовтки з'єднайте з борошном.

Пиріг від Ольги Сумської. Фото Instagram
Пиріг від Ольги Сумської. Фото Instagram

На великій тертці натріть холодне вершкове масло і додайте в миску з борошном і жовтками. Перемішайте. Додайте розпушувач, погашений соком лимона (або соду), ванільний цукор та замісіть тісто.

При необхідності додайте борошно, тісто не має липнути до рук. Сформуйте з тіста кульку і поставте в холодильник на 10-15 хвилин.

Пиріг від Ольги Сумської. Фото Instagram
Пиріг від Ольги Сумської. Фото Instagram

Тим часом збийте білки до густих піків, поступово вводячи цукор (трохи більше ніж 1/2 склянки) та 1 ч.л. лимонного соку. Збиті білки поставте у холодильник.

Сливи промийте та просушіть паперовим рушником. Відокремте від кісточок.

Пиріг від Ольги Сумської. Фото Instagram
Пиріг від Ольги Сумської. Фото Instagram

Тісто дістаньте з холодильника і тонко розкотайте на пергаменті по формі дека. Зверху викладіть сливи. Поставте в розігріту до 160 градусів духовку на 20-30 хвилин.

Потім дістаньте пиріг і густо покрийте збитими білками. Поставте в духовку і запікайте ще 5-7 хвилин, поки білки не зарум'яняться. Розрізайте пиріг теплим.

Пиріг від Ольги Сумської. Фото Instagram
Пиріг від Ольги Сумської. Фото Instagram

Такий пиріг можна готувати не лише зі сливами, а також з вишнями, абрикосами та яблуками.

Нагадаємо про найсмачніший рецепт пікантної аджики з яблуками, який ніколи не набридає: закінчиться дуже швидко

Раніше ми повідомляли, що сало стане дефіцитним , коли ви скуштуєте цей рецепт: засолювання за 5 хвилин, взимку згадайте з подякою.

Також стало відомо, що ці шишки швидко піднімуть настрій: рецепт варення, який ви точно шукали. Якщо хочете позбавитися смоли, процідіть варення через марлю і закрийте на зиму тільки корисний сироп.