З повидла виходить чудова начинка для пиріжків та печива, і навіть просто шматочок хліба з повидлом – це дуже смачно. Його можна готувати із різних фруктів, яка дозволить насолоджуватися літнім смаком холодними зимовими вечорами.

Сьогодні пропонуємо вам приготувати ароматне яблучне повидло зі сливами.

Яблучно-вишневе повидло. Фото скріншот з Youtube
Яблучно-вишневе повидло. Фото скріншот з Youtube

Його рецептом поділилась Ганна Пилипюк на YouTube-каналі "Бабусині поради".

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще
  • яблука – 3 кг
  • сливи – 3 кг
  • цукор – 4 кг

Яблучно-вишневе повидло. Фото скріншот з Youtube
Яблучно-вишневе повидло. Фото скріншот з Youtube

Спосіб приготування:

Для початку потрібно помити та очистити сливи від кісточок. Перекласти їх у каструлю, поставити на слабкий вогонь, довести до м'якості та, щоб пустили сік.

Яблучно-вишневе повидло. Фото скріншот з Youtube
Яблучно-вишневе повидло. Фото скріншот з Youtube

Проварені сливи забрати з каструлі шумівкою та перекласти у іншу тару, у той же час, сік не виливати. Самі ж сливи потрібно збити занурювальним блендером.

Після цього потрібно підготувати яблука. Для цього слід почистити їх від шкірки та серцевини, порізати пластинками.

Яблучно-вишневе повидло. Фото скріншот з Youtube
Яблучно-вишневе повидло. Фото скріншот з Youtube

Підготовлені яблука перекласти у каструлю зі сливовим соком. Так само потрібно їх проварити до м'якості.

Відварені яблука також збити занурювальним блендером.

На цьому етапі потрібно змішати дві маси між собою. Перемішати та поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння та по 1 кг додати весь цукор. Знову довести до кипіння та варити 30-40 хвилин.

Яблучно-вишневе повидло. Фото скріншот з Youtube
Яблучно-вишневе повидло. Фото скріншот з Youtube

Гаряче повидло розкласти у банки, самі тари поставити у каструлю та простерилізувати 10 хвилин. Однак, можна обійтися без цього кроку та відразу закатати банки кришками, перевернути їх догори дном та укутати чимось теплим.

Нагадаємо про найсмачніший рецепт пікантної аджики з яблуками, який ніколи не набридає: закінчиться дуже швидко.

Раніше ми повідомляли, що сало стане дефіцитним , коли ви скуштуєте цей рецепт: засолювання за 5 хвилин, взимку згадайте з подякою.

Також стало відомо, що ці шишки швидко піднімуть настрій: рецепт варення, який ви точно шукали. Якщо хочете позбавитися смоли, процідіть варення через марлю і закрийте на зиму тільки корисний сироп.