В Україні щосили сезон консервації, а оскільки експерти попереджають про важку зиму, то господині та господарі з подвоєною силою взялися за справу.

Однією з улюблених страв у банку у багатьох є солянка. Тому ми поділимося рецептом із нашими читачами, який не забере багато часу, але забезпечить ситу зиму сезону 2023-2024.

Густа солянка у баночках – дуже зручний продукт, з неї можна приготувати багато смачних поживних страв.

Овочева солянка на зиму в банках, фото: Знай.ua
Овочева солянка на зиму в банках, фото: Знай.ua

Інгредієнти:

  • 1,5 кг капусти;
  • 1,5 кг помідорів;
  • 1 кг огірків;
  • 1 кг цибулі;
  • 1 кг моркви;
  • 0,5 кг перцю;
  • 100 мл рослинної олії;
  • 100 мл 9 оцту;
  • 1 cклянка цукру;
  • 2 ст. л солі;
  • лавровий лист і чорний перець горошком за смаком.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Популярні новини зараз
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Показати ще
  1. Капусту нашинкувати тонкою соломкою, моркву натерти на крупній терці, перець порізати соломкою, огірки і помідори порізати кубиками.
  2. Всі овочі помістити в ємність, ретельно перемішати, додати решту інгредієнтів, знову перемішати і варити близько години на сильному вогні, періодично помішуючи, до потемніння.
  3. Розкласти по стерилізованим банкам, закатати, перевернути, укутати і зулишити до повного остигання.

Солянка, скріншот: YouTube
Солянка, скріншот: YouTube

Все, ароматна солянка готова і дивіться, обережно: ховайте банки, щоб не з'їсти все до настання зими. Густа солянка у баночках – дуже зручний продукт, з неї можна приготувати багато смачних поживних страв.

Нагадаємо про болгарський перець по-корейськи: рецепт та приготування смачного салату.

Раніше ми повідомляли про пряний та незабутній смак осені: рецепт консервованого гарбуза з яблуками.

Також повідомлялося, чому ми забули цей рецепт і замінили його на Олів'є: простий та смачний салат "Барбі" з буряка.