На вулиці тільки вересень, але досвідчені господині знають, що якщо закінчилося літо, час готується до Нового року.

Із чим у нас асоціюється Новий рік? Звичайно ж, мандарини, салюти і салат олів'є, рецепт який передається з покоління в покоління. Здавалося б, класичний салат, його готують усі, як можна здивувати гостей цією стравою? Дуже просто. Потрібно його трохи осучаснити, і вийде свіжий, цікавий салат, що викликає компліменти.

Рецепт олів'є, фото з відкритих джерел
Рецепт олів'є, фото з відкритих джерел

Салат "Олів'є" з сьомгою та свіжим огірком

Інгредієнти:

- 300 г свіжої слабосоленої сьомги,

Популярні новини зараз
Пішов за хлібом – потрапив до армії: що треба перевіряти, перш ніж виходити з дому Київстар змінює тарифи з 29 жовтня: що чекає на абонентів Плюс 570 грн до основної виплати: пенсіонери отримають надбавку у листопаді Якщо у вас пластикові вікна, то ви зобов'язані це зробити: поспішіть, часу залишилося мало
Показати ще

— 5 картоплин

- 3 яйця,

- 1 маринований огірок,

- 2 свіжі огірки,

- 0,5 баночки зеленого горошку,

- rріп,

- 1 цибулина,

- 100 г червоної ікри (або ікри оселедця),

- сметана нежирная,

- рукола,

- сіль і перець.

Олів'є, фото з відкритих джерел
Олів'є, фото з відкритих джерел

Приготування салату дуже просте, воно мало відрізняється від звичайного олів'є: Варимо і чистимо картоплю та яйця. Нарізаємо кубиками огірки, цибулю, яйця та картопля. Викладаємо все в миску. Філе сьомги нарізаємо невеликими кубиками. До нарізаних овочів додаємо зелений горошок та подрібнену петрушку. Викладаємо сьомгу. Солимо, перчимо до смаку. Змішуємо 150 г сметани з ікрою та заправляємо отриманим соусом салат. Прикрашаємо руколою.

І все. Мінімум турбот, і зовсім не потрібно у святковий день проводити добу на кухні, вигадуючи чим почастувати дорогих родичів або друзів. Усього 20 хвилин, і салат готовий. Незважаючи на простоту приготування, ви отримаєте багато компліментів, оскільки салат виходить дуже смачним і незвичайним, а за рахунок нежирної сметани в заправці він виходить ще й дуже легким, на відміну від майонезних салатів. Цю страву можна подавати як салат, так і як закуску, наповнивши ним тарталетки або подавши її на чіпсах. Будьте впевнені, ваші гості не зможуть переїсти раніше часу, і будуть налаштовані на вашу коронну гарячу страву, яку ви подаватимете після закуски.

Святкування Нового року, скріншот з відео
Святкування Нового року, скріншот з відео

Нагадаємо, що за таку смачну закуску поцілують руки і не лише: рецепт фаршированого перцю з баклажанами у банках.

Раніше ми повідомляли про незвичайне поєднання яблук та сиру: рецепт смачного пирога до чаю, який здивує гостей.