Осінь вже повноцінно вступила у свої права і незабаром заявить про них ще сильніше погіршення погоди, похолодання та дощі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяА це означає, що на зміну легким літнім салатикам зі свіжих огірків та помідорів прийде старий-добрий вінегрет. Звичайно. ви можете готувати його, як звикли, а можете значно поліпшити. Для цього не потрібно змінювати склад інгредієнтів, а просто зробити заправку, про яку ми розповімо нижче.
Інгредієнти для вінегрету:
- буряк - 3 шт.;
- морква - 2 шт.;
- картопля - 3 шт.;
- мариновані огірки - 3 шт.;
- консервований горошок - 6 ст. л.;
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
Інгредієнти для заправки:
- рослинна олія - 5 ст. л.;
- сіль - 2 щіпки;
- цукор — 1/2 ч.л. л.;
- гірчиця - 1 ч.л.;
- оцет 9% - 1 ст. л.
Приготування:
1. Відварюємо до готовності буряк, окремо варимо картоплю та моркву. Очищаємо овочі від шкірки та нарізаємо маленькими кубиками. Бурякові шматочки змащуємо рослинною олією, щоб овоч не пофарбував картоплю та моркву.
2. Нарізаємо дрібно ріпчасту цибулю та мариновані огірки, викладаємо в салатник разом з буряком, картоплею, морквою, зеленим горошком.
3. Для заправки змішуємо рослинну олію із сіллю, цукром, гірчицею та оцтом. Можна додати до смаку чорний мелений перець. Заправляємо вінегрет соусом, ретельно перемішуємо компоненти.
Цей корисний салат може замінити класичний вінегрет. Смак у страви виходить більш насиченим та яскравим.
Нагадаємо, що і до пива, і навіть до чаю: рецепт рум'яних сухариків на часниковій олії.
Раніше ми повідомляли, що за це рисове вино будь-який італієць душу продасть: рецепт із варенням для зігрівання.