Сезон гарбуза в розпалі, а значить, саме час приготувати смакоту на зиму. З цих помаранчевих плодів, лимона та імбиру виходить чудове варення, яке зарядить організм вітамінами.

Лимон і імбир відмінно доповнюють гарбуз, який сам по собі дуже смачний і корисний. Рецепт простий і не потребує особливих кулінарних навичок, тому з ним впорається кожен.

Гарбуз, скріншот: YouTube
Гарбуз, скріншот: YouTube

Які інгредієнти знадобляться:

  • 1 кг м'якоті гарбуза;
  • 1 кг цукру;
  • 1 лимон;
  • 1 шматочок імбиру довжиною 5-7 див.

Процес приготування варення:

Популярні новини зараз
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків "Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Показати ще

Наріжте гарбуз невеликими кубиками і викладіть у каструлю, пересипаючи цукром. Залишіть на кілька годин при кімнатній температурі, щоб гарбуз дав сік.

Наріжте лимон шматочками, видаліть насіння та подрібніть у блендері. Очистіть імбир і натріть на дрібній тертці. Додайте до гарбуза лимон та імбир та перемішайте.

Поставте каструлю на сильний вогонь і помішуючи доведіть варення до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть, помішуючи, ще 30-40 хвилин. Якщо хочете зробити варення більш однорідним, наприкінці приготування розімніть гарбуз товкачем. Закатайте, переверніть, укутайте чимось теплим і повністю остудіть.

Раніше ми писали про те, що запашне варення з винограду з перцем "Царська розкіш", який несправедливо забутий: трохи часу і готове

Як повідомляв Знай.ua, Олів'є без докторської ковбаси сподобається вам більше, ніж звичний: рецепт салату на всі свята

Також портал Знай.ua писав, що за таку смачну закуску розцілують руки і не тільки: рецепт фаршированого перцю з баклажанами в банках