Рататуй – класична прованська страва, яка готується дуже легко.

Вона актуальна в літній та осінній періоди, адже овочі у цей час віддають всі свої смаки. Цю страву може приготувати кожна господиня.

Для приготування Рататуя потрібні такі інгредієнти:

Інгредієнти для страви. Фото: скрін відео

Цибулю нарізати мілко та обжарити її на оливковій олії до прозорості. З 3 томатів зняти шкіру, а з перцю видалити плодоніжку та насіння. Наріжте очищені овочі кубиком та відправте до цибулі на пательню. Овочі варто обсмажувати протягом 10 хвилин, зняти з плити та подрібнити блендером. Суміш повинна мати консистенцію густого соусу. Подрібнені овочі потрібно вистелити на деко рівним шаром.

Викладення страви. Фото: скрін

Духовку ввімкніть на 180 градусів. Поки духова шафа гріється необхідно кабачки та баклажани помити й очистити від шкіри. Всі ці овочі, включаючи томати нарізати кружальцями товщиною 5 міліметрів. Викладіть їх на соус у вертикальному положенні, а в кінці трохи посоліть. Зверху помажте оливковою олією з часником, паприкою та прованськими травами. Форму накрийте фольгою та відправте у духовку на півгодини. Після 30 хвилин, фольгу потрібно зняти та поставити запікатися ще на 20 хвилин, щоб овочі трохи засмажилися та підсушилися. Готову страву можна посипати дрібно нарізаною зеленню, сиром та подавати до столу.

Нагадаємо, портал Знай інформував, сирне печиво з гарбузом та яблуками: смачно і просто в приготуванні

Раніше на порталі Знай повідомлялося, зігріє не гірше глінтвейну восени: рецепт ситного закарпатського гуляша з квасолею

Також, наш портал інформував, зметуть зі столу за секунду: як приготувати рагу з курячих сердечок та овочів