Гречана каша – одна з найпростіших та найулюбленіших страв українців. У ній багато заліза та корисних мікроелементів. Однак не всі знають, як правильно варити гречку.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНе всі знають, що гречану крупу можна кидати в киплячу воду. Більше того, якщо ви хочете отримати розсипчасту кашу, саме цей спосіб підійде найкраще.
При варінні в холодній воді крупинки гречки встигають розкиснути і перетворюються на "розмазню". Зберегти їхню форму можна, всипавши крупу в підсолений окріп - так кожна крупинка втрачає клейкість і залишається окремо від інших.
Як радять варити гречану кашу досвідчені господині:
- Пропорція крупи до води - на склянку гречки беруть півтори склянки води.
- Каструлю з водою поставити на сильний вогонь,
- У киплячу воду кинути сіль і всипати необхідну кількість гречаної крупи.
- Зменшити вогонь,
- варити кашу під закритою кришкою протягом 20 хвилин|мінути|.
- Кашу не перемішувати, кришку не знімати до закінчення процесу варіння.
Це дозволить сформуватися в каші паровим проходам, які зроблять її розсипчастою.
Нагадаємо, що з цим рецептом грузди та рижики вийдуть у всіх: консервуйте гриби так і не пошкодуєте. Рижики і грузді дуже смачні та ароматні, вони мають масу корисних властивостей.
Раніше ми повідомляли про тертий пиріг із грушею та халвою для тих, кого "накрила" осіння печаль: простий рецепт на вагу золота.
Також стало відомо, що цей рецепт прославить тебе на весь район: "міцні" горішки зі згущеним молоком за 8 хвилин.