Українці продовжують робити заготівлі на зиму. У багатьох уже полиці заставлені консервацією з овочів та м'яса. На черзі врожай грибів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВажливо дотримуватися технологій при консервації, адже можна наразити на цілу сім'ю небезпеки. Медики застерігають бути обережними, адже ці баночки зі смачним може приховувати смертельний ботулізм.
Ботулізм - серйозне отруєння, спричинене ботулотоксином, яким міститься у землі. Часто призводить до летальних наслідків. людину можна врятувати, якщо вчасно ввести пацієнтові спеціальну сироватку.
[img desc="консервація з овочів"]602863[/img
Якщо ви вже готуєте консервацію будинку, варто дотримуватись певних правил, додають фахівці обласної Держспоживслужби. Одна з загроз, яка може потрапити в ємність із консервацією – ботулізм. Убезпечити себе можна за допомогою термічної обробки, оскільки висока температура сприяє знешкодженню токсину.
Крім термічної обробки, овочі слід ретельно мити перед тим, як розподілити по ємностях, а також стежити за станом кришки та банки - вони не повинні мати дефектів. Але якщо кришка все ж таки здулася - консервацію слід викинути, зазначають працівники відділу перевірки харчових продуктів.
Фахівці кажуть – вакцина від ботулізму в Україні є, але важливо вчасно звернутись до лікарні. Крім овочів, токсин може перебувати в рибі та грибах.
Нагадаємо, що з цим рецептом грузді та рижики вийдуть у всіх: консервуйте гриби так і не пошкодуєте.
Раніше ми повідомляли, що швидко, просто та смачно: маринована капуста з болгарським перцем.