Для наших читачів є чудовий рецепт найсмачніших булочок із цибулею. Це м'які, ароматні та хрумкі вироби, які хочеться з'їсти відразу ж, гарячими.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦі булочки просто ідеальна заміна хлібу, їх можна подавати з борщу, супу та іншим другим блюдам. Радить і вам провести експеримент, спробуйте приготувати.
Цим рецептом поділився один із українських шефів, який часто публікує цікаві способи приготування смачних страв у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів
• Борошно – приблизно 500 г
• Вода тепла (38-40 ° С) – 300 мл
• Дріжджі сухі швидкодіючі – 7 г; (свіжі дріжджі – 20 г)
• Цукор – 2 ч. л. з гіркою (20 г)
• Сіль – 1 ч. л. без гірки
• Олія рослинна (можна оливкова) - 40 мл + 2 ст. л.
• Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Спосіб приготування
Цибулю дрібно нарізати і обсмажити у невеликій кількості олії, до трохи золотистого кольору. Викласти цибулю на сито, щоб позбутися зайвої олії, залишити остигати до кімнатної температури.
Приготувати тісто. У склянку налити теплою водою, додати цукор (всього 20 г цукру, решту насолоди додасть цибулю), дріжджі. Перемішати. Якщо не впевнені в дріжджах, залиште хвилин на 15: якщо рідина вкрилася бульбашками, то дріжджі хороші.
Просіяти муку|борошно|, додати|добавляти| сіль|соль|, перемішати. Влити дріжджову суміш і олію, замісити тісто. Коли всі продукти зберуться в грудку, додати обсмажену цибулю. Вимішувати тісто протягом 7-10 хвилин|мінути|, до однорідності.
Додати трохи олії (1/2 ст. ложки) і зібрати тісто в кулю. Тісто м'яке, гладке та еластичне. Миску з|із| тестом накрити поліетиленовою плівкою і залишити в теплі на 1-1,5 години, для підйому.
Тісто підійшло та збільшилося в обсязі. Тісто, що підійшло, розрізати на рівні шматочки, сформувати кульки (12 штук, приблизно по 70-75 г). Потім ще раз прокатати кульки і викласти на лист з пергаментним папером. Накрити тісто та дати постояти 30 хвилин.
Тісто, що підійшло, надрізати зверху гострим ножем, приблизно на 1 см.
Духовку розігріти до 190 градусів. Щоб скоринка у булочок була хрусткою, в інший лист налити 0,5 склянки гарячої води і поставити на низ духовки.
Випікати булочки спочатку з парою 10 хвилин. Потім прибрати деко з водою і випікати дріжджові булочки ще 15 хвилин. Загальний час випічки - приблизно 25-30 хвилин, до рум'яності.
Зважайте на особливості своєї духовки. Готові булочки цибулі викласти на решітку й дати охолонути. М'які повітряні дріжджові булочки з цибулею готові.
Нагадаємо, домашній бургер на котлеті з яловичини: 15 хвилин, і кухня перетвориться на дорогий ресторан.
Раніше повідомлялося, що українці в небезпеці через консервацію: що потрібно робити обов'язково перед заготівлею, щоб не потрапити до лікарні.
Також, знадобиться тільки картопля та яйце: рецепт простої та бюджетної страви на вечерю.