В Україну прийшло похолодання, а це означає, що настав час затишних пледів, книг, теплих чайчиків та смачного печива.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗвичайно при таких температурах хочеться укутатися в светр або халат, заварити собі ароматний чай і насолоджуватися ним у прикуску з печивками. Саме для цього і наступний наш рецепт – ми розповімо, як приготувати найсмачніші печиво швидко, просто і навіть без духовки. Цей десерт на сковорідці нікого не залишить байдужим.
Інгредієнти:
- жовток 1 шт.;
- борошно 150 г;
- сметана 10% 100г;
- Олія росл. 6 г/1ст.л.;
- розпушувач 1 ч. л.;
- підсолоджувач, цукор за смаком;
- Горіхи будь-які, родзинки, сухофрукти 20 г.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- З'єднуємо в ємності жовток, сметану, олію, підсолоджувач або цукор і перемішуємо вінчиком.
- Додаємо борошно, розпушувач, перемішуємо та всипаємо горіхи. Замішуємо тісто, розкочуємо ковбасою, ділимо на 7 частин та формуємо печиво. Можна розкачати та вирізати формою.
- Зверху прикрашаємо горішками, родзинками (добре вдавлюємо). Готуємо на розігрітій сковороді під кришкою по 5-6 хвилин із кожного боку на малому вогні.
- Якщо у вас сковорода погана, то готуємо на вершковому маслі. Печиво можна прикрасити цукровою пудрою.
Нагадаємо про домашній бургер на котлеті з яловичини: 15 хвилин, і кухня перетвориться на дорогий ресторан.
Раніше ми повідомляли, що тільки не кажіть, що варили гречку так: важливе правило розсипчастої каші, яке всі упускають.
Також не зайвим буде пиріг-коса з домашнім сиром та сливами, який створить настрій в осінню прохолоду: рідні скажуть вам величезне "Спасибі".