Хрусткі ароматні деруни - одна з найулюбленіших страв з картоплі в українців. Їх їдять як основну страву, або використовують як гарнір. Вони чудово смакують зі сметаною.

Деруни з фаршем та грибами. Фото Instagram
Деруни з фаршем та грибами. Фото Instagram

Для дерунів найкраще підходить картопля з високим вмістом крохмалю. Щоб урізноманітнити страву, їх ще готують із м'ясом, сиром, грибами.

Сьогодні пропонуємо вам приготувати популярну картопляну страву із фаршем та засмажкою із грибів із цибулею.

Ним поділилась кулінарка Віта на своїй сторінці у Instagram.

Популярні новини зараз
Українці по 20 годин без світла, а YASNO не припиняє жартувати: "Люди вмирають" Забули вказати – допомоги не чекайте: ПФУ нагадав про нюанс при оформленні субсидії Українцям допоможуть з оплатою комуналки – гроші платитимуть щомісяця, але є умова Платити за електроенергію потрібно по-новому: постачальник послуг попередив споживачів
Показати ще

Деруни з фаршем та грибами. Фото Instagram
Деруни з фаршем та грибами. Фото Instagram

Інгредієнти:

  • картопля – 1,5 кг
  • цибуля – 2 шт.
  • яйця – 2-3 шт.
  • борошно із гіркою – 3-4 ст. л.
  • сіль, перець – за смаком
  • фарш – 500 г
  • олія для смаження дерунів та засмаження

Деруни з фаршем та грибами. Фото Instagram
Деруни з фаршем та грибами. Фото Instagram

Для засмаження:

  • цибуля – 2-3 шт.
  • лісові гриби відварені – 300 г

Спосіб приготування:

Натріть картоплю, додайте терту цибулю, яйця, сіль, перець, фарш, борошно і добре перемішайте.

Деруни з фаршем та грибами. Фото Instagram
Деруни з фаршем та грибами. Фото Instagram

Смажте деруни до золотистості.

Деруни з фаршем та грибами. Фото Instagram
Деруни з фаршем та грибами. Фото Instagram

Гриби та порізану цибулю посмажте до золотистості та подавайте деруни з грибною засмажкою.