Курка небезпідставно вважається безпрограшним варіантом як на вечерю, так і на святковий стіл. Але її легко зіпсувати, якщо перетримати в духовці або дістати напівсиру.

Існують три найпростіші правила, завдяки яким ви завжди будете впевнені, що ваша страва з курки вийде ідеальною. А шансів зіпсувати курку не залишиться.

Курка на солі. Фото: скріншот youtube
Курка на солі. Фото: скріншот youtube

Три головні правила приготування курки

1. Курка має бути допечена

За цим потрібно стежити в будь-якому випадку, приготування м'яса птиці на сковороді або при запіканні. У першому варіанті не намагайтеся довести курку до готовності. Спочатку обсмажте до золотистої скоринки, а потім переставте її в духовку. Завдяки цьому у вас буде дійсно ідеальна скоринка та ніжне м'ясо із збереженою текстурою та соковитістю.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Запечена курка, скріншот: YouTube
Запечена курка, скріншот: YouTube

2. Проколюйте м'ясо

При маринівці птиці, щоб додати їй букет смаків із приправ та прянощів, слід врахувати один важливий нюанс. Маринад не просочить цілісний шматок м'яса. Щоб процес пішов ефективніше, м'ясо потрібно проколоти у кількох місцях.

3. Використання фольги

Без фольги готувати курку можна, але з нею страва вийде набагато краще. Фольгу без сумніву можна вважати гарантією соковитої та ароматної страви. Закрийте м'ясо під час запікання. А за 15 хвилин до готовності можна зняти її, щоб скоринка встигла схопитися.

Запечена курка. Фото: скріншот Youtube-відео
Запечена курка. Фото: скріншот Youtube-відео

Нагадаємо про хек, запечений з картоплею , сиром та сметаною: відмінний варіант корисної та ситної страви.

Раніше ми повідомляли про рецепт конвертиків із капусти із сиром у клярі: бюджетна та смачна закуска, яка сподобається навіть дітям.

Також не зайвим буде домашній бургер на котлеті з яловичини: 15 хвилин, і кухня перетвориться на дорогий ресторан.